Anlık Bildirim

HİSAR A+ ve HİSAR O+ hava savunma sistemlerinde iki yeni gelişme

HİSAR A+ alçak irtifa hava savunma sistemi tüm unsurlarıyla teslim edildi. HİSAR O+ ise seri üretim öncesi son testlerini başarıyla sürdürüyor.

HİSAR A+ ve HİSAR O+ hava savunma füzelerinde iki yeni gelişme Tam Boyutta Gör

ASELSAN ve ROKETSAN iş birliği ile geliştirilen alçak irtifa hava savunma sistemi HİSAR-A+’nın teslimatı tamamlandı. Füzenin ve füze fırlatma sistemlerinin yanı sıra otonom sistemi gibi tüm unsurlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslimatı yapılmış oldu. HİSAR A+, TSK’nın sabit ve hareketli birliklerini hava saldırılarından koruyacak.

HİSAR A+ özellikleri

HİSAR A+, alçak irtifa hava savunma sistemi olarak geliştirildi. Hızlı konuşlanma, kısa reaksiyon süresi ve hızlı mevzi değiştirme kabiliyetiyle dikkat çekiyor. 15 kilometre önleme menzili ve 8 kilometre önleme irtifasına sahip. Sabit veya hareketli birliklerin, zırhlı birliklerin korunması için görev yapacak. Sabit kanatlı uçak, döner kanatlı uçak, seyir füzeleri, İHA ve havadan karaya atılan füze tehditlerine karşı kullanılacak. Otonom olarak uçuş gerçekleştiriyor.

HİSAR O+ seri üretime geçiyor

Diğer yandan orta irtifa hava savunma sistemi Hisar O+’nın seri üretim öncesi son testlerini gerçekleştiriyor. 8 Temmuz 2021’de Harp Başlıklı Hisar O+ füzesi atışında yüksek hızlı hedefi uzak menzil ve yüksek irtifada imha etmeyi başardı.

HİSAR O+ özellikleri

HİSAR O+ hava savunma füze sistemi 25 km önleme menzili, 10 km önleme irtifası değerlerine sahip. Hızlı konuşlanma, kısa reaksiyon süresi ve hızlı mevzi değiştirme özellikleriyle öne çıkıyor.

Askeri üslerin, kritik tesislerin ve sabit birliklerin korunması amacıyla kullanılacak. HİSAR O+ füzesini kullanarak savaş uçakları, helikopterler, seyir füzeleri ve havadan karaya füzeleri imha edebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9215 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, roketsan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim