Anlık Bildirim

Honda, 2022 itibariyle Rusya'daki otomobil satışını durduracak

Üretim ve satış operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı alan Honda, 2022 yılı itibariyle Rusya'daki bayilere yeni araç göndermeyeceğini açıkladı. Motosiklet ve güç ürünleri satışı devam edecek.

Honda, 2022 itibariyle Rusya'daki otomobil satışını durduracak Tam Boyutta Gör

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını pek çok sektör gibi otomotiv sektörünü de olumsuz etkiledi. Bu kapsamda yeniden yapılanma sürecine giren bazı üreticiler daha güçlü oldukları pazarlara odaklanmaya başladı.

Bu yönde karar alan markalardan biri de Japon üretici Honda oldu. Rusya pazarından çekileceğini duyuran Honda, 2022 yılı itibariyle ülkedeki bayilere yeni araç gönderilmeyeceğini açıkladı. Rusya'daki varlığını motosiklet ve güç ürünleri satışıyla sürdüreceğini belirten şirketin satış sonrası hizmetlere yönelik faaliyetlerini de sürdüreceği ifade edildi.

Rusya'daki binek otomobil pazarında sadece CR-V ve Pilot modelleriyle varlık gösteren Honda'nın bu kararı aslında çok da sürpriz olmadı. Zira Reuters'ın haberine göre şirket geçtiğimiz ay Rusya'da sadece 79 adet otomobil satabildi. Ocak-Kasım dönemindeki satışları ise yüzde 15 düşüşle 1383 adet olarak gerçekleşti. Diğer Japon üreticiler Toyota ve Nissan'ın aksine Honda'nın Rusya'da herhangi bir üretim faaliyeti de bulunmuyor.

Japon üretici Honda'nın yeniden yapılanma süreci kapsamında aldığı kararlar bununla sınırlı değil. Şirketten daha önce yapılan açıklamada Türkiye'nin de aralarında olduğu dünyanın farklı bölgelerindeki üretim faaliyetlerine son verileceği açıklanmıştı. Böylece Türkiye'deki Honda Civic üretimi 2021 yılında son bulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3720 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
honda rusya, üretim ve
2 etiket daha satış honda
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim