Anlık Bildirim

Honor, Android'i kullanma izni olmadığı yönündeki söylentileri yalanladı

Çinli teknoloji üreticilerinden Honor, Google'ın mobil işletim sistemi Android'i, cihazlarında kullanamayacağı yönündeki iddialara cevap verdi.

Honor, Android'i kullanma izni olmadığı yönündeki söylentileri yalanladı Tam Boyutta Gör

Honor dün, ürünlerinin Google'ın Android işletim sistemleriyle çalışma yetkisine sahip olmadığı yönündeki söylentilere hızlı bir şekilde yanıt verdi. Zira son zamanlarda Honor'un ürünlerini Çin dışında satamayacağı iddia ediliyordu.

Honor, Google'ın Android işletim sistemini kullanma yetkisinin olmadığı yönündeki söylentilerin yanlış olduğunu iddia eden bir bildiri yayınladı. Ayrıca Honor'a göre şirket, 28 Mayıs'ta, dünyanın dört bir yanından mobil operatörleri ve elektronik üreticilerini bir araya getiren GSMA'ya başarılı bir şekilde katıldı.

Honor, Huawei'den ayrıldığından bu yana geliştiriciler, satış, satın alma, pazarlama ve üretim dahil olmak üzere 8.000 çalışana sahip. Daha önce, şirketin CEO'su Zhao Ming, şirketin çip tedarik zincirini Haziran ayından itibaren tamamen yenileyeceğini açıklamıştı.

Honor, Android'i kullanma izni olmadığı yönündeki söylentileri yalanladı

Huawei'den ayrılmıştı

Resmi bağımsızlığını kazandığından bu yana üretici, AMD, Qualcomm, Samsung, Microsoft, Intel ve MediaTek dahil olmak üzere ortaklar ve tedarikçilerle olan temaslarını kademeli olarak yeniliyor ve yılın ikinci yarısında Honor, amiral gemisi Snapdragon 888 tabanlı akıllı telefonları piyasaya sürmeyi bile planlıyor. Ayrıca Snapdragon 778G 5G'ye sahip Honor 50'nin Haziran ayında satışa çıkması bekleniyor. Şirket temsilcilerine göre yeni ürün, zaten önceden yüklenmiş Google hizmetlerine sahip olacak.

Hatırlatacak olursak, Huawei ve buna bağlı olarak Honor, Amerikan şirketleriyle iş yapmalarını yasaklayan Amerika Birleşik Devletleri yaptırımlarına maruz kalmıştı. Bu özellikle, Çinli üreticinin Google hizmetlerini kullanamayacağı ve Qualcomm yonga setleri satın alamayacağı anlamına geliyordu. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri, herhangi bir Amerikan teknolojisini kullanan tüm şirketlerin Huawei ve Honor ile anlaşmasını tamamen yasakladı. Ardından dda Huawei'ye kendi popüler alt markasını satmaktan başka bir seçenek kalmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim