Anlık Bildirim

Horizon Worlds oyunun aylık kullanıcı sayısı 300.000'e ulaştı

Facebook (Meta), metaverse tabanlı sosyal dünya oyunu Horizon Worlds'ün aylık kullanıcı sayısınının 3 ayda yaklaşık 10 katına çıkarak 300.000'e ulaştığını açıkladı.

Horizon Worlds'ün aylık kullanıcı sayısı açıklandı Tam Boyutta Gör

Facebook, geçtiğimiz yıl sadece sosyal medya platformundan ibaret olmadığını ve metaverse sektörüne girerek bu alanda ilerleyeceğini duyurmuştu. Facebook kendine yeni bir vizyon edindiğinden ötürü isim değişikliğine de gitmeye karar vermiş ve ismini Meta olarak değiştirmişti.

Kendisine yeni isim ve yeni vizyon belirleyen Facebook (Meta), Oculus Quest sanal gerçeklik gözlüğüyle (VR) oynanan, metaverse tabanlı Horizon Worlds adlı bir oyunu tasarladı. Horizon Worlds, kullanıcıların kendi avatarlarını oluşturarak kendilerine yeni bir ortam yaratıp insaların takılabilecekleri bir sanal dünya oyunudur. Facebook başlangıçta beta sürümüyle içerik üreticilerinin test ettiği oyun hakkında hiçbir bilgi paylaşılmamıştı. Ancak oyun hakkındaki beklentilerinin yüksek olduğundan bahseden şirket, yeni bilgiler paylaştı.

Facebook, oyunda şimdiye kadar 10.000 ayrı dünyanın yapıldığını ve içerik oluşturucularına özel olan Facebook grubunda da 20.000'den fazla üyenin olduğunu açıkladı.

Horizon Worlds'ün aylık kullanıcı sayısı açıklandı

Meta'nın sosyal dünya oyunu Horizon Worlds şaşırtıcı bir şekilde artıyor. Yaklaşık 3 ayda kullanıcı sayısında 10 katlık artışın yaşandığı oyunun aylık kullanıcı sayısı 300.000'e ulaştı.

Horizon Worlds'ün aylık kullanıcı sayısı açıklandı

Horizon Worlds, aralık ayında Kanada ve Amerika'da yaşayan reşit yaştaki kullanıcılara sunulmuştu. O zamandan şimdiye kadar Horizon Worlds ve Horizon Venues'in aylık kullanıcı sayıları 10 kat artarak 300.000 kişiye ulaştı. Ancak bu artış, davet sistemiyle çalışan Horizon Workrooms kullanıcılarını içermiyor. Facebook henüz Horizon Workrooms kullanıcılarının sayısını açıklamadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim