Anlık Bildirim

Huawei kalabalık içerisinde Uygur Türklerini tespit edebilecek teknoloji geliştiriyor

Kişinin beden duruşları veya hareketlerinden yararlanarak Uygur Türkü olup olmadığını tespit edebilecek teknolojisi için Huawei’nin başvuru yaptığı ortaya çıktı.

Huawei kalabalık içerisinde Uygur Türklerini tespit edebilecek teknoloji geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Korkutucu bir şekilde teknoloji geliştirmeye devam eden Çin bunu masum insanlar üzerinde kullanmaktan çekinmiyor. Uydular vasıtasıyla yolda yürüyen insanın kim olduğunu tespit edebilecek teknolojiler geliştiren Çin; Uygur Türklerini kıskaca almakta kararlı.

Uygur Türkleri yolda tespit edilecek

Huawei’nin Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Hakkı İdaresi'ne (CNIPA) yaptığı bir başvuru kalabalık arasında bulunan Uygur Türkleri’nin yapay zeka ile tespit edilebilmesi için teknolojiler geliştirdiğini gösteriyor.

Bağımsız insan hakları izleme örgütleri tarafından ortaya çıkarılan gelişme Huawei’nin önceki teknolojilerini temel alıyor. Huawei uydu teknolojileri ve kameralar ile kişileri bedenin farklı duruş veya hareketlerinden tanımaya çalışan bir teknoloji için 2018 yılında başvuru yapmıştı.

Bu teknolojiler yapay zeka algoritmalarını devreye alarak kişinin ırkını tespit etmeye çalışıyor. Firma ilk dönemlerde kesinlikle etnik ayrım yapmadığını belirtmişti ancak son başvuruda bunu değiştirmeye hazırlandığı belirtiliyor. Hedef özellikler arasında Han, Uygur gibi atıfların yer alması sistemin Uygur Türkleri için hazırlandığını gösteriyor.

Zaten Huawei’nin Çinli yetkililerin gönüllü eğitim kampı adını verdiği toplama kamplarında gelişmiş güvenlik kameraları ile Uygur Türklerini takip ettiği gündeme gelmişti. Huawei ise atıfların aslında belgede yer almaması gerektiğini iddia ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19363 kez okundu.
85 kişi, toplam 90 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, huawei track uyghur turks ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim