Anlık Bildirim

Huawei, Pura 70 serisiyle %90 yerlilik oranına ulaştı: Hedef tamamen yerli üretim

Huawei'nin yeni amiral gemisi Pura 70 serisi özellikle Çin'de oldukça ilgi gördü. Bunun yanında telefon %90 gibi yüksek yerlilik oranıyla dikkat çekiyor.       
Huawei, Pura 70 serisiyle %90 yerlilik oranına ulaştı Tam Boyutta Gör
Huawei'nin yeni amiral gemisi Pura 70 serisi özellikle Çin'de oldukça ilgi gördü. Huawei'nin yeni serisi aynı zamanda yüksek yerlilik oranıyla dikkat çekiyor. Telefonun ana kamerası dışındaki bileşenlerinin %90'ından fazlasının Çinli şirketler tarafından temin edildiği bildiriliyor.  ABD yaptırımlarıyla uğraşan şirket, tamamen yerlileşme yolunda büyük yol katetmiş görünüyor.

Japon araştırma firması Fomalhaut Techno Solutions tarafından yapılan analize göre telefonda, OFilm, Lens Technology, Goertek, Csun, Sunny Optical, BOE ve Crystal-Optech gibi Çinli tedarikçiler tarafından tedarik edilen ekran, kasa, pil ve çipler gibi temel bileşenler yer alıyor.

Huawei tamamen yerli üretimi hedefliyor

Yalnızca işlemci (Kirin 9010) ve en üst düzey Pura 70 Ultra'daki ana kamerada plaka imalatındaki sınırlamalar nedeniyle yabancı teknolojiye bağımlılık söz konusu. Çip üretimi ve kamera teknolojisindeki ilerlemelerle bu alanlarda da yerlileşme gerçekleşmesi muhtemel görünüyor.

IDC'nin 2024 ilk çeyrek raporuna göre Çin akıllı telefon pazarında Honor ve Huawei, iki sırada yer aldı. Büyük ilgi gören Huawei Pura 70 serisi tedarik sorunlarından dolayı talebe yetişmekte zorlanıyor. Sektör analistleri, Huawei'nin bu sene 50 milyon telefon sevkiyatıyla güçlü bir performans göstereceğini tahmin ediyor. 

Pura 70 serisi, Huawei için tamamen yerli üretime yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. Aynı zamanda Çin'in teknoloji sektörünün geldiği aşamayı göstermesi açısından da önemli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim