Anlık Bildirim

Huawei, Xiaomi, SMIC dahil 90 Çinli şirket, yerel yarı iletken endüstrisini geliştirmek için çalışacak

90 Çinli şirketin kurduğu yeni bir ortaklık ile firmalar, ABD yaptırımlarının etkilerinden korunmak için ulusal çapta yonga üretme amacıyla beraber çalışacaklar.

Huawei, Xiaomi, SMIC dahil 90 Çinli şirket, yerel yarı iletken endüstrisini geliştirmek için çalışacak Tam Boyutta Gör

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı (MIIT) internet sitesi tarafından yayınlanan bilgiler, 90 Çinli şirketin, Ulusal Entegre Devre Standardizasyon Teknik Komitesi'nin kurulması için ortak bir başvuru yaptıklarını ortaya koyuyor. Yani Huawei, Xiaomi ve SMIC'in de aralarında yer aldığı 90 Çinli şirket, ulusal çapta yarı iletken endüstrisini geliştirmek için güç birliği yapacaklar.

 Yonga üretimde güç birliği

Huawei ve ZTE'nin ABD yasaklarıyla boğuşuyor olması yerli yongalara olan ihtiyacı gün yüzüne çıkardı. Bu konuda SMIC gibi yarı iletken şirketleri açığı kapatmaya çalışıyor ancak yeterli olamıyor. Ayrıca SMIC'in de ABD teknolojilerine erişim yasağı bulunuyor. Ülkedeki diğer yonga üreticilerinin çoğu ise ya teknoloji bakımından zayıf ya da küçük ölçekli işletmeler.

Kurulan bu ortaklık ile şirketler, zayıf endüstrileri koordine etmeye ve entegre devre standardizasyon çalışmasının teşvik edilmesine ve standardizasyon ekibi yapısını güçlendirmeye odaklanacaklar.

Ortaklıktaki 90 şirketin arasında Huawei, HiSilicon, Xiaomi, Datang Semiconductor, ZTE Microelectronics, SMIC, Datang Mobile, China Mobile, China Unicom, ZTE ve Tencent gibi güçlü markalar yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim