Anlık Bildirim

Huawei’ye kötü haber: TSMC yonga üretimini azaltıyor

Trump hükümeti ABD’li firmaların Huawei’ye ürün tedariğini kısıtladıktan sonra sıra ABD malı kullanan yabancı firmalara geldi. İlk sırada sektör devi TSMC yer alıyor.

Huawei’ye kötü haber: TSMC yonga üretimini azaltıyor Tam Boyutta Gör

Çin namına siber ajanlık faaliyetleri yaptığı iddiasıyla Huawei’yi her açıdan köşeye sıkıştırmaya çalışan Trump hükümeti, ABD’li firmalardan sonra şimdi de ABD malı kullanan yabancı firmalara baskı kurmaya başladı.

Baskı genişliyor

Yonga dökümü konusunda sektör lideri olan TSMC’nin bir süredir ABD’li yetkililer tarafından baskı altına alındığı gündeme gelmişti. Trump hükümeti ekipmanlarında en az yüzde 10 ABD malı kullanan yabancı firmaların Çinli üreticilere tedarik yapması için lisans alması gerektiğini duyurmuştu. TSMC’nin 7nm sürecinde yüzde 12 civarında ABD ekipmanı bulunuyor.

Kaynaklardan gelen bilgilere göre TSMC baskı nedeniyle Huawei’ye olan döküm tedariğini azaltmaya başladı. Huawei üst seviye Kirin işlemcilerini 7nm sürecinde üretiyordu. Bu bakımdan yakın zamanda 7nm Kirin işlemcilerde sıkıntı yaşanması kaçınılmaz olacak. 10nm ve 14nm ekipmanlarında ABD malı oranının yüzde 10 altında olduğu ifade ediliyor. Bu seviyede sıkıntı yaşanmayabilir.

Huawei tarafından bir açıklama yapılmadı ancak Kirin yongaları yanında Ascend yapay zeka yongalarını da TSMC üretiyor. Firma yeni baskıya nasıl bir çözüm bulacak merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim