Anlık Bildirim

Huawei yeni hedefini açıkladı: Hayatta kalmak

Huawei tarafında yaşanılan ambargo ve çip sıkıntısı büyük sorunları beraberinde getiriyor. Şirketin belirlediği yeni planlara göre istikrar ve sürdürülebilirlik sağlanacak.

Huawei, yeni hedeflerinin hayatta kalmak olduğunu açıkladı Tam Boyutta Gör

Huawei, 2019 yılında ABD’nin ticaret kara listesine eklenmesi ve yaşanılan çip sıkıntısı ile beraber bu sorunların üstesinden gelmeye çalışıyor. 2020 yılının ilk yarısında 454 milyar yuan gelir eden şirket, 2021’in ilk yarısında 320,4 milyar yuan kazanarak gelirini %30 oranında kaybetti.

Şirket başkanı Eric Xu, amaçlarının hayatta kalmak olduğunu ve beş yıl içinde yapılacak stratejik hedeflerin belirlendiğini açıkladı. Bununla beraber Huawei, Nisan ayında aldığı karar ile şirketi ayakta tutma, ABD yasaklarının neden olduğu tedarik sıkıntılarını ele alma ve sürdürülebilirliği sağlama konularında araştırma ve geliştirme yatırımlarını sürdürüyor.

Düşüş devam ediyor

Huawei, 2020 yılının ikinci yarısında tüketici gelirini 255,8 milyar yuan olarak açıklanmıştı. Fakat bu gelir 2021 yılının ikinci yarısı ile beraber 135,7 milyar yuana geriledi. 5G telekomünikasyon altyapısı sunulan taşıyıcı bölümündeki geliri ise 159,6 milyar yuandan 136,9 milyar yuana gerileyen şirket, bunun sebebinin Çin'de yaşanılan 5G gecikmesi olduğunu söylüyor ve 5G çalışmalarının 6 ay içerisinde artacağını düşünüyor.

Huawei, kurumsal bölümde 2020’nin ilk yarısında 36,3 milyar yuan kazanırken, bu geliri 2021'in ikinci yarısında 42,9 milyar yuana çıkarmış durumda. Şirket için en umut verici kurumsal bölümü hakkında Xu, ''Tüketici tarafında yaşanılan dış faktörlerden dolayı düşüşe rağmen, taşıyıcı ve kurumsal tarafında istikrarlı bir büyüme sağladıklarını'' söylüyor. Aynı zamanda şirketin zorlu zamanlardan geçtiğini ve tüm çalışanların olağanüstü bir kararlılık ve güçle işlerini yaptığını düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13598 kez okundu.
17 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim