Anlık Bildirim

Hubble Uzay Teleskobu yine bozuldu

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın efsanevi yörünge teleskobu Hubble’da birkaç ay sonra bir kez daha sorun oluştu. Yetkililer teleskobun ‘güvenli mod’a alındığını ifade etti.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 1990 yılında uzaya gönderdiği ve gönderildiği günden beri bilim dünyasına önemi veriler sağlayan Hubble Uzay Teleskobu’nda yeni sorunlar ortaya çıktı.

Hubble Uzay Teleskobu Tam Boyutta Gör

NASA tarafından yapılan açıklamada ‘çığır açıcı’ olarak nitelendirilen Hubble’ın tüm operasyonlarının durdurulduğu ifade edildi. Yetkililer, teleskobun komutlara ve veri isteklerine yanıt vermediğini, senkronizasyon sorunları yaşandığını söyledi. Bunun sonucunda da Hubble’ın güvenli moda alındığı belirtildi.

NASA’lı bilim insanları açıklamalarında, teleskobun pazartesi günü sıfırlandığını; ancak bundan iki gün sonra aynı hataların tekrar alındığını ifade etti. Bu sebeple de teleskop bir kez daha güvenli moda alındı. Şimdi de araştırmacılar sorunların nasıl çözülebileceğini ve teleskoptan nasıl tekrar veri alabileceğini inceliyorlar.

Daha önce de sorunlar yaşamıştı

Efsanevi teleskop, geçtiğimiz yaz başlarında da ciddi ‘bilgisayar sorunları’ yaşamıştı. Hatta bu sebeple 1 aylığına kullanıma kapatılmıştı. Uzmanlar daha sonra sorunu çözerek teleskobu aktif hale getirmişti ve Hubble’ın evrenin büyüleyici dünyası ile ilgili yeni görüntüleri bizlerle paylaşmasını sağlamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim