Anlık Bildirim

Hyundai geçen ay 10 binden fazla elektrikli Ioniq 5 sattı

Tamamen elektrikli Ioniq 5'in satışları ilk kez 10 bin barajını açtı. Şubat ayında Hyundai'nin hem tamamen elektrikli, hem de şarj edilebilir hibrit satışlarını yıllık bazda üç kat artırdı.

Hyundai geçen ay 10 binden fazla elektrikli Ioniq 5 sattı Tam Boyutta Gör

Hyundai geçen ay dünya genelinde toplam 304.613 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Güney Kore merkezli firma satışlarını bir yıl öncesine göre %3.2 oranında yükseltmeyi başarmış durumda. Şubat ayı aynı zamanda tamamen elektrikli Ioniq 5'in aylık 10 bin satış barajını geçmesi adına da önem teşkil ediyor.

Hyundai geçen ayki elektrikli model satışlarıyla ilgili bir rapor yayınladı. Şubat ayında satılan elektrikli araç sayısının 13.659 adede ulaştığı bildiriliyor. Bununla birlikte hem tamamen elektrikli, hem de şarj edilebilir hibrit (PHEV) otomobil satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla üç kat gibi önemli bir artış söz konusu.

Hyundai geçen ay 10 binden fazla elektrikli Ioniq 5 sattı Tam Boyutta Gör

Hyundai Ioniq 5 zirvede

Güney Koreli markanın hibrit araç satışlarında da yükseliş var. Bu segmentte 3.602'si PHEV olmak üzere toplam toplam 17.261 adet otomobil satıldı. Hidrojen yakıt hücreli araç satışları ise her zaman olduğu gibi 652 ile yine düşük seviyede kaldı. Tamamen elektrikli ve hibrit modellerde Şubat ayının en fazla satan ilk üç modeli şu şekilde:

  • Hyundai Ioniq 5 – 10.214 adet
  • Hyundai Kona Electric – 2.718 adet
  • Hyundai Tucson PHEV – 2.530 adet
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim