Anlık Bildirim

iOS 11'le iPhone'lara sürükle-bırak özelliği geliyor

Yeni nesil işletim sistemi iOS 11'le birlikte iPad'lere sürükle ve bırak özelliğinin geleceği ortaya çıkmıştı. Görünen o ki aynı özellik iPhone'larda da kullanılabilecek.
Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 11, öncelikli olarak iPad'i masaüstü bilgisayara benzer bir forma dönüştürmeye odaklanmış durumda. Uygulamalar için bir dock, yeni bir dosya sistemi ve sürükle ve bırak gibi bazı özellikleri var. Ancak, bu değişikliklerin tümü sadece iPad için geçerli olmayacak. Dosyaları sürükleyip bırakma özelliği, iPhone'a da geliyor.
Yine de bazı kısıtlamalar olacak. Dünya Geliştiriciler Konferansı'ndaki (WWDC) geliştiricilerin tweet'lerine göre Apple, iPhone'daki sürükle-bırak özelliğinin yalnızca uygulamaların içinde çalışacağını söylüyor. Uygulamalar arasında kullanmak için de bir yöntem var (aşağıdaki videoda) ancak bu bir özellik değil daha çok bir hata gibi görünüyor. Ayrıca iOS 11'e sürükleyip bırakmak için birden fazla öğe seçilebilecek.
Sürükle ve bırak, özellikle iPhone'da da kullanılacak yeni Dosyalar (Files) uygulaması için de yararlı olacaktır. Müzik ve filmlerden, belgeleriniz ve sunumlarınıza kadar her şeyi iPhone ve iPad'inizde depolamanız kolaylaşacak. Bunun yanında, iOS 11'in halen beta sürüm aşamasında olduğunu hatırlatmak gerek. Yani Apple'ın sürükle ve bırak da dahil olmak üzere tüm bu özellikleri kaldırma ihtimali var. Eğer şirket bunun iPhone'da karmaşık ve pek kullanışlı olmayacağını düşünürse kaldırabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8742 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mobil, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim