Anlık Bildirim

iOS 6 ile ilgili son gelişmeler



Apple'ın muhtemelen WWDC 2012 veya yeni iPhone ile duyurması beklenen popüler mobil işletim sistemi iOS'un 6. sürümü ile ilgili yeni bilgi ve iddialar da internete düşmeye başladı.

iOS 6 ile ilgili ilk iddia Siri sesli asistanın API'sinin üçüncü taraf geliştiricilere de açılacağı ve iPad üzerinde de boy göstermeye başlayacağı. TechCrunch sitesinin kaynaklardan edindiğini belirttiği bilgilere göre Sundance adıyla tanımlanan iOS 6 sürümü ile Siri yazılımı iPad üzerinde de çalışmaya başlayacak. Hali hazırda yeni iPad modelinde Siri kadar olmasa da özel ses dikte özelliği bulunuyor.

Siri API'sinin üçüncü taraf geliştiricilere açılması da şimdilik az sayıda iOS uygulaması ile entegre çalışan Siri'nin daha fazla fonksiyonellik sunacağı anlamına geliyor. Ancak tahminler Apple'ın belirli kısıtlamalar koyacağı ve tüm yönlendimeleri kendi sunucuları üzerinden yapacağı üzerinde yoğunlaşıyor.

Diğer iddia bir süredir konuşulan Apple'ın kendi harita hizmetini bu sürümle devreye sokacağı. Placebase, C3 Technologies ve Poly9 firmalarını satın alan Apple'ın haritalama hizmeti için gerekli tüm altyapıyı tamamladığı belirtiliyor. Yeni haritalama hizmeti daha gerçekçi 3D görüntüler, sokak görünümü ve güzergah oluşturma fonksiyonları sunarken, artırılmış gerçeklik de entegre edilecek.

Son iddia ise iCloud beta web sitesinde ortaya çıkan ikonlarla ilgili. Apple'ın iCloud sitesinin resmi açılışı ile pek çok iOS hizmetinin web üzerinden de takip edilip düzenlenebileceği yönünde. iCloud beta kodlarına ulaşan bazı geliştiriciler de önümüzdeki aylarda iOS 6 betasının yayınlanacağını ve bu beta ile web üzerinden iCloud hesabının yönetileceğini işaret ediyor.

beta.icloud.com sitesine erişim yok ancak şu an Apple kimliği ile icloud.com sitesine girilerek ajanda, mail, kişiler, iWork ve iPhone'umu bul uygulamaları kullanılabiliyor. iOS cihazınız üzerinden aktive ettiğiniz takdirde senkronize edebiliyorsunuz. Sanırız iOS 6 resmi duyurusu sonrası daha çok fonksiyon bu platforma eklenecek.
  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10238 kez okundu.
33 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim