Anlık Bildirim

iPhone 6s modelinde yaşanan batarya sorununun nedeni belli oldu

Piyasaya sürülen bazı iPhone 6s akıllı telefonlarda karşılaşılan, cihazın yüzde 30 şarj seviyelerinde aniden kapanmasına neden olan batarya sorununun muhtemel sebebi belli oldu.
Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce iPhone 6s’lerde ortaya çıkan problemle birlikte bazı kullanıcılar telefonlarının kendi kendine kapandığını belirtmişlerdi. Genellikle yüzde 30 ile yüzde 35 şarj seviyelerindeyken meydana gelen bu sorun daha sonra Apple tarafından da doğrulandı.
Çok geçmeden 2015 yılının Eylül ve Ekim aylarında üretilmiş, 13 farklı üretim bandından çıkan cihazlar için ücretsiz batarya değişim programı başlatan Cupertinolu şirketin yaşadığı problemin sebebi de ortaya çıktı. Business Insider'da yer alan bilgilere göre sorunlu pillerin üretildikten sonra montajı yapılana kadar -diğer bataryalara nazaran- daha uzun süre ortamdaki havayla temas ettiği, bu yüzden çok kısa bir zaman diliminde bozularak istenmeyen kapanmalara neden olduğu ifade ediliyor.
Açıklamada ayrıca iPhone’ların çok yüksek ve düşük sıcaklıklarda kendi kendine kapanacak şekilde tasarlandığı, bunun kullanıcı güvenliği için gerekli bir önlem olduğunun da altı çiziliyor. Satış tarihinden itibaren 3 yıl boyunca belirlenen seri numaralarına sahip cihazların pil değişimini yapacak olan Apple, batarya sorununun herhangi bir patlamaya ya da zarara sebep olmadığını dile getiriyor. iPhone 6s cihazınızın değişim programına uygun olup olmadığını buradaki resmi sayfa aracılığıyla sorgulayabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24933 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6s, apple iphone ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim