Anlık Bildirim

iPhone SE: Beklentiler ve muhtemel özellikler

Apple'ın 4 inçlik yeni iPhone modeli için geri sayım başladı. Son dedikodular eşliğinde, yeni model az çok bize neler sunacak ortaya çıkmış durumda. Bunları, sizler için bir araya getirdik.

21 Mart 2016 tarihinde Apple'ın yapacağı Bahar etkinliğine artık sayılı günler kaldı ve iki yeni ürünün karşımıza çıkması bekleniyor. Bunlardan birisi olan 4 inçlik yeni iPhone SE modeli. Bugüne kadar sızan bilgiler ışığında, yeni iPhone modelinde bizi nelerin beklediğini masaya yatırıyoruz.

Tasarım


İlk sızan bilgilerde, iPhone SE modelinin iPhone 6 ile başlayan modern tasarım çizgilerini temel alacağına inanılıyordu. Son dönemde ise iPhone 5S modeline benzeyeceği iddia ediliyor. Bu bakımdan, iPhone SE modeli aynı ekran boyutu gibi tasarım olarak da bizi 2013 yılına geri götürecek. Hatta, iPhone 5S kılıflarının iPhone SE modelinde rahatça kullanılabileceği iddia ediliyor. Metal çerçeve üzerine cam kaplama tasarımına geri dönecek olan iPhone SE modelinde ayrıca, güç butonu da eski yerine yani üst kısma çıkıyor.

Donanım


Tasarım olarak geçmiş yıllara dönse de, iPhone SE modeli donanım açısından en modern şekliyle karşımıza çıkacak. Apple A9 yonga seti, M9 yardımcı işlemci ve 2GB RAM ile, belki de ailenin en güçlü iPhone modelini kullanma imkanına sahip olacağız. Yine arka taraftaki 12MP çözünürlüğündeki kamera 4K video kaydı yapabilirken, ön kısımda daha iyi bir sensör yer alacak.

iPhone 6 ve sonrası gibi, iPhone SE modelinde de 16GB ve 64GB depolama kapasitelerinin yer alması bekleniyor. Ayrıca sürekli açık Siri, NFC, Touch ID, Bluetooth 4.2 ve WiFi AC gibi en yeni teknolojilere yer verecek. 3D Touch özelliğinin ise olmayacağı ifade ediliyor. 


iPhone serisinde iPhone 5S modelinin yerini alması beklenen iPhone SE için, 450$ civarında bir başlangıç etiketi öngörülüyor. Bu kez Apple, herhangi bir ön sipariş sürecine girmeden, kısa süre içerisinde iPhone SE satışlarına başlayacak. Firmanın yıl içerisinde, 15-20 milyon iPhone SE satışı yapacağına inanılıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11336 kez okundu.
27 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, iphone se ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim