Anlık Bildirim

Yılın ilk çeyreği için iPhone düşüş tahminleri belli oldu

Akıllı telefon pazarında yaşanan durgunluk, üreticileri fazlasıyla etkiliyor. Yıllardır rekor iPhone satışlarına imza atan Apple, bu yıl düşüş rekorlarına imza atmaya hazırlanıyor.

Apple patronu Tim Cook'un geçen yıl son çeyrek mali raporlar sonrasında, içinde bulunduğumuz çeyrek dönem için iPhone satışlarında düşüş beklediğini açıklaması, gözleri analiz firmalarına çevirdi. Yapılan pek çok analiz, iPhone satışlarındaki düşüş aralığını ortaya koyuyor.

Morgan Stanley firmasının, Google trendlerini izleyerek çıkarımlar yapan AlphaWise iPhone Tracker platformu, yılın ilk çeyreği itibariyle 56.5 milyon iPhone satılacağını öngörüyor. Firmanın kendi analiz uzmanları, 49 milyon satış rakamı etrafında hem fikir. Apple'ın tahmini ise, yaklaşık olarak 52 milyon civarında satış.


Yani yılın ilk yarısı itibariyle 49 milyonluk iPhone satışı sürpriz olmayacaktır. Geçen yıl aynı dönemde 61.2 milyon iPhone satışı yapılmıştı. Bu da, yaklaşık olarak yüzde 20 civarında rekor bir düşüşe işaret ediyor. Bununla birlikte, Çin'den gelen haberler oldukça memnuniyet verici.

Zayıflamaya başlayan ekonomiye rağmen, Çin'de iPhone satışlarının artması bekleniyor. Analize göre, yılın ilk ve ikinci çeyreğinde toplamda 40 milyon iPhone satılacak. Önceki yıllarda, bu iki dönem arasında genelde iPhone satışları düşüyordu. Bu bakımdan Apple'ın Çin'de gücünü artırdığı düşünülüyor.

Diğer taraftan, önümüzdeki haftalarda tanıtılacak 4 inçlik iPhone SE modelinin de satışlara önemli katkısının olacağı ifade ediliyor. Nisan ayının ilk haftası satışa çıkması beklenen model, yılın ikinci çeyreğindeki mali tablolara yansıyacak. Cihazın, yaklaşık olarak 20-30 milyon civarında satış yapacağı dile getiriliyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3585 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone se ve iphone 6s
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim