Anlık Bildirim

iPhone SE, satışlardaki düşüşe engel olamayacak

Apple’ın kısa süre önce satışa sunduğu 4 inçlik iPhone SE modeli beklenen ilgiyi görememişe benziyor. Kaynaklar, ilk etapta 5 milyonluk bir satış tahmini yapıyor.

Yıllar süren yükselişin ardından, bu yılın ilk çeyreğinden itibaren iPhone satışlarının düşüşe geçeceği beklentisi hakim. Apple, bahar ayları için iPhone SE hamlesi yapsa da, analizler düşüşe engel olamayacağını gösteriyor.

Sektörden gelen bilgilere göre yılın ikinci çeyreğinde, Apple’ın yonga siparişleri geçen yıl aynı döneme göre azalmış durumda. 4 inçlik iPhone SE ve 9.7 inçlik iPad Pro modellerinin satışa sunulması da bu düşüşü engelleyemeyecek. Sadece bir önceki çeyreğe göre bir artışın olabileceği ifade ediliyor.

iPhone SE ise, piyasaya çıkış dönemine denk gelen ikinci çeyrek boyunca sadece 5 milyon adet satış yapabilecek. Daha önce, 4 inçlik bir iPhone modeline yoğun ilginin olabileceği konuşuluyordu ancak gelen ilk bilgiler, tam tersini gösteriyor. Diğer taraftan iPhone 6S serisine de ilgi düşüyor. Seri için ikinci çeyrekteki yonga sevkiyatlarının, ilk çeyreğe göre yarı yarıya azalabileceği konuşuluyor.  

Geçen yılın ilk iki çeyreğinde Apple başarılı satışlar yaptığı için, bu yıl ki ilk iki çeyrekte nispeten daha az satışlar bekleniyor ve haliyle yıl bazında düşüş görünüyor. Zaten Tim Cook da yılın ilk çeyreğinde düşüş beklediklerini açıklamıştı. Yonga sevkiyatlarının en erken sonbahar döneminde normale dönmesi bekleniyor zira iPhone 7 serisinin yanında Apple Watch 2 modeli de aynı dönemde piyasada olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9110 kez okundu.
29 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone se ve
2 etiket daha iphone 6s iphone 7
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim