Anlık Bildirim

iPhone X ile yüzünü görünmez hale getirdi

Zengin gerçeklik konusunda önemli bir potansiyel gören Apple’ın haklılığı ortaya çıkıyor. Geliştiriciler TrueDepth kamerası ile birbirinden ilginç işlere imza atıyor.

Apple’ın iPhone X ile birlikte sunduğu devrimsel nitelikteki TrueDepth kamera sistemi pek çok ilginç fikre kapı açıyor. Bir süre önce insan yüzünün bire bir maskesini oluşturmayı amaçlayan geliştiricinin ardından şimdi de yüzünü görünmez hale getiren bir geliştirici gündemde.

Zengin gerçeklik tabanlı

Kazuya Noshiro adındaki geliştirici Unity platformunu temel alarak yeni bir uygulama geliştirmiş. Uygulama TrueDepth sistemindeki kamerayı sabit tutarak arka planı kaydediyor ve sonrasında elde edilen görüntüleri maske olarak yüze uyguluyor.

Normalde fotoğraf olarak görünmez yüz efektleri yapılabiliyordu ancak artık video üzerinde de bu efektleri elde edebilmek mümkün. Geliştirici uygulama üzerinde çalışmaya devam ediyor ve ne zaman yayınlanacağı hakkında bir bilgi yok.

Tim Cook’un geçen yıl vurguladığı gibi Apple’ın tüm bu teknolojileri daha gelişmiş zengin gerçeklik uygulamaları odağında geliştirildi. Bu bakımdan gelecekte çok daha dikkat çekici uygulamalar bizi bekliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8117 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, invisible man iphone x ve Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim