Anlık Bildirim

iPhone X ön siparişleri tarihi rekor kırdı

Tüketicilerin merakla eklediği iPhone X modeli ön siparişe sunuldu. Sunulur sunulmaz da rekor geldi. Firma tarihindeki en yüksek ön sipariş rakamı iPhone X modeline ait durumda.

Teknoloji dünyasına üretim problemleri ve uzun kargo süreleri ile giriş yapan iPhone X buna rağmen çok büyük bir ilgi ile karşılaştı. Model sektörde yeni bir rekora imza atabilir.

Sadece ön sipariş

iPhone X modelinin yavaş yavaş kesinleşmeye başladığı dönemlerde analiz uzmanları rekor satış beklentisine girmişti. 70-80 milyon satış yapacağı tahmin edilen modelin 2019 yılına kadar pazarı domine etmesi bekleniyordu.

Lansman günü geldiğinde üretim problemleri de ayyuka çıktı ve analizlerde satış beklentileri de düşürüldü. Üretimin düşük olması nedeniyle telefonun ilk satış haftasında 2-3 milyon civarında bir partinin dağıtılacağı gündeme gelirken yıl sonuna kadar 30 milyon rakamının yakalanabileceği beklentisi hâkim oldu.

Satış tarafında durum böyleyken ön sipariş tarafında rekor tahminleri devam ediyor. Apple’a yakınlığıyla bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo 50 milyon gibi uçuk bir tahminde bulunmuştu. Gelen ilk bilgiler ön siparişlerde büyük bir ilgi olduğunu belirtiyor.

Bir Apple temsilcisi bugüne kadar en çok ön sipariş alan cihazlarının iPhone X olduğunu belirtti. Henüz ön siparişe iki gün önce sunulmasına rağmen rekor kırma durumuna gelmesi tüketicilerin aslında iPhone 8 serisi için değil iPhone X için beklediğini gösteriyor.

3 Kasım tarihine kadar ön siparişler devam edecek ve yeni rekorlar gelebilir. Ne var ki piyasaya çıkacak olan model sayısı bunu karşılayabilecek kapasitede değil. Zaten 6 haftaya kadar çıkan kargolama süresi de bunun en büyük ispatı.

iPhone X bir süre birinci dalga ülkelere özgü olarak kalacak. Eğer üretim sıkıntısı çabuk bir şekilde aşılırsa ülkemizin de olduğu ikinci dalga pazarlara yıl bitmeden sıra gelir. Aksi takdirde gelecek yıl başlarına kadar beklemek zorundayız. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9203 kez okundu.
44 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone x ve
2 etiket daha iphone 8 truedepth camera
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim