Anlık Bildirim

iPhone X’te kaşınızla oyun oynayın

Bundan sonra mobil oyunlarda yüzünüzü daha fazla kullanacağınız bir dönem başlıyor. Derinlik algılama kameraları artık çok daha fazla detaylı tarama yapabiliyor.

Apple’ın iPhone X ile birlikte sunduğu devrimsel TrueDepth derinlik algılama sistemi pek çok tartışmaları da beraberinde getirmişti. Ne var ki TrueDepth eğlenceli uygulamalara kapı açacak gibi görünüyor.

Rainbrow oyunu neler sunuyor?

Washington Üniversitesi mezunu Nathan Gitter, kaş hareketlerinizle kontrol edebileceğiniz bir iPhone X oyunu geliştirdi. Rainbrow adındaki oyun arcade tarzında ve normalde sürükleme yoluyla yapılan kontrolleri kaşınıza yüklemiş.

Oyunda amaç emoji karakteri aşağı veya yukarı hareket ettirerek veya sabit tutarak yıldızları toplamak, diğer nesnelerden ise kaçınmak. Kaşınızı normal bir şekilde tuttuğunuzda karakter sabit kalıyor, aşağı çektiğinizde aşağı gidiyor, yukarı kaldırdığınızda ise yukarı gidiyor.

Sonsuz koşu tarzındaki oyunda ilerledikçe oynanış daha da zorlaşıyor. Geliştirici ilerleyen zamanlarda Game Center desteği ve ücret karşılığı farklı emoji karakterleri de sunacak.

Oyun için TrueDepth kamera yanında ARKit adındaki iOS zengin gerçeklik aracı da kullanılmış. Bu araç kullanıcının yüzünün konumunu,topolojisini ve ifadelerini gerçek zamanlı olarak algılayabiliyor.

Oyun basit gibi görülebilir ancak taşıdığı potansiyel açısından önemli. Gelecekte Animoji gibi yüzünüzü oyunun içerisine entegre edebilen yapımlar da karşımıza çıkacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3895 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, rainbrow ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim