Anlık Bildirim

iPhone'ların neden Flash desteklemediği ortaya çıktı

Eski Apple yazılım mühendisi iPhone'ların neden Flash desteklemediğini gün yüzüne çıkardı. Apple cihazların tamamen farklı bir nedenden ötürü Flash'ı hiçbir zaman desteklemediği ortaya çıktı.
Tüm dünya artık daha iyi bir performans ve gelişmiş güvenlik için Adobe Flash Player'dan vazgeçerek HTML5'e yönelmiş durumda. Aslında Apple, bu teknolojiden uzak durmaya çalışan ilk şirketlerden biriydi. Apple CEO'su Steve Jobs, Flash Player'ı çeşitli vesilelerle eleştirmiş ve (her ne kadar Android bu formatı desteklemek için acele davransa bile) Adobe'un çözümünün mobil cihazlarda neden geleceğinin olmadığını açıklamak üzere bir makale bile yazmıştı.
Steve Jobs, Flash'ın mobil bir teknoloji olarak tasarlanmadığını, pil optimizasyonu ve dokunmatik ekranlara destek de dahil olmak üzere akıllı telefonlarda sorunsuz çalışmasına yardımcı olabilecek tüm özelliklerden yoksun olduğunu iddia etmişti. Fakat tüm bunlara rağmen, iPhone'un tamamen farklı bir nedenden ötürü Flash'ı asla desteklemediği ortaya çıkmış durumda.

Steve Jobs, Adobe’nin CEO'sunu aradı

 
Eski Apple yazılım mühendisi Bob Burrough, bir dizi tweet'le konunun asıl nedenini açıklığa kavuşturdu. Steve Jobs'un o sırada Flash Player'ın yaşadığı tüm sorunları çözmek istediğini ifade eden Burrough, Jobs'un Flash teknolojisini mobil cihazlara göre optimize etmek için Adobe ile iletişime geçmek istediğini söylüyor.
Burrough; "Fakat nedense Adobe CEO'su Shantanu Narayen, Jobs'un telefon aramalarını yanıtsız bıraktı. Ayrıca Jobs, telefon görüşmelerini almayan Adobe CEO'su Narayen'e kızgındı. Apple'ın patronu Adobe ile açık bir diyalog kurulmadan bu sorunların üstesinden gelinebileceğini var sayamazdı" diyor. Flash Player'ın sahip olduğu teknik sorunlar ve Adobe ile yaşanan iletişim eksikliği ile birleşince, Apple'ın bu günlerde herkesin terk ettiği bu yazılım çözümünden uzak durmasına neden oldu.
Eski Apple çalışanı sözlerini şöyle sürdürüyor "Bu gün geçmişe dönüp baktığımızda yaklaşık on yıl sonra, Steve Jobs'un haklı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, yalnızca Steve Jobs'un haklı olduğunu değil, Flash Player'ın sorunlardan dolayı cep telefonlarında (ve PC'lerde) yer almasının pek mantıklı olmadığını da görmüş olduk. Kendisi, Adobe ile birlikte çalışarak Flash teknolojisini akıllı telefonlara uyarlamaya çalışmak istedi. Yani iPhone'larda Flash kullanılamaması Steve Jobs'un hatası değil".
iPhone'ların neden Flash desteklemediği ortaya çıktı
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17004 kez okundu.
30 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
adobe, Flash ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim