Anlık Bildirim

iPhone'u satan ilk şirketin Apple olmadığını biliyor muydunuz?

Apple'ın piyasaya damgasını vurmuş en başarılı cihazı olan iPhone aslında ilk olarak 1998 yılında InfoGear isimli şirket tarafından piyasaya sürülmüştü. İlginç hikayenin detayları haberimizde...
Apple, iPod ve iMac gibi isimleri icat edip bunları satan ilk firma konumunda. Ancak şirketin bugüne kadarki en başarılı cihazı olan iPhone'a gelince durum biraz değişiyor. Apple 2007 yılında orijinal iPhone'u tanıtmadan önce iPhone'lar uzun süredir vardı ve insanlar arama yapma ya da internet erişimi için bunları kullanıyordu. Peki bu nasıl mümkün olabilir?
Dünyanın ilk iPhone isimli cihazı California merkezli InfoGear adında bir şirket tarafından 1998 yılında piyasaya sürüldü. Açıkçası bu bir akıllı telefon değildi, yani en azından bugün algıladığımız şekilde bir akıllı telefon değildi. InfoGear iPhone, resistive siyah-beyaz dokunmatik ekran (640x480 piksel, stylus kalemli), kızaklı QWERTY klavye, web/e-posta erişimi ve 2 MB RAM'e sahip bir masaüstü telefon olarak tüketicilere sunulmuştu. Cihaz yaklaşık 500 dolarlık bir fiyat etiketine sahipti ve internet erişimi için aylık 9,95 dolar ödenmesi gerekiyordu (aylık 19,95 dolar ödeyenlere sınırsız gezinti imkanı sunuluyordu).
Ancak InfoGear iPhone zamanın ötesinde bir cihaz olarak görünüyordu. 1999 yılında piyasaya sürülen yeniden tasarlanmış modelden sonra InfoGear, iPhone yapımını durdurdu. Şirket 2000'li yılların başında, Cisco Systems (dünyanın şu anda en büyük ağ şirketi) tarafından satın alındı, böylece iPhone isim ve marka sahipleri değişti. 2006'dan itibaren Cisco, Linksys iPhone adlı bir VoIP telefon için bu ismi kullandı.
2007 yılının başlarında, Steve Jobs Apple'ın ilk iPhone'unu duyurmak için o yılki Macworld kongresinde sahne aldı ve Cisco, marka ihlali için Cupertino merkezli şirkete dava açmakta gecikmedi. Ancak Apple iPhone daha pazara ulaşmadan (Haziran 2007) anlaşmazlık çözülmüş oldu. Anlaşmanın finansal detayları açıklanmasa da Apple ve Cisco'nun her ikisi de enteresan şekilde iPhone ismini kullanma hakkına sahip olmayı kabul etti. Bildiğiniz üzere o zamandan bu yana üretilmiş herhangi bir Cisco iPhone görmedik ve büyük olasılıkla iPhone artık sadece bir Apple ürünü olarak kalacak.
iPhone'u satan ilk şirketin Apple olmadığını biliyor muydunuz?
 
iPhone'u satan ilk şirketin Apple olmadığını biliyor muydunuz?
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8405 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cisco ve
4 etiket daha masaüstü infogear 1998 Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim