Anlık Bildirim

iPhone'un tüm arama geçmişini gizlice kaydettiği iddia ediliyor

Rus merkezli bir yazılım şirketi, iPhone’da yapılan tüm telefon görüşmelerinin ve WhatsApp gibi üçüncü parti uygulamalardaki yazışmaların gizlice iCloud’a kaydedildiğini ortaya çıkardı.
Hatırlayacağınız gibi 2016 yılı içerisinde meydana gelen -14 kişinin yaşamını yitirdiği, 18 kişinin de yaralandığı- San Bernardino olayında saldırgana ait iPhone’un kilidinin kırılmasını isteyen FBI, kişisel veri gizliliği gerekçesiyle Apple tarafından reddedildi. Teknoloji gündemini ikiyi bölen bu karar sonrası şirket sergilediği duruşla birçok çevreden takdir toplamıştı ancak ortaya çıkan son bilgiler Apple’ın sanıldığı kadar masum olmayabileceğine işaret ediyor.
Rus merkezli Elcomsoft bilişim şirketinin araştırmasına göre iCloud Drive’a kaydolan kullanıcıların FaceTime ve diğer tüm telefon görüşmelerine ait arama geçmişi gizlice Apple sunucularına gönderiliyor. Yani iCloud Drive aktifleştirildiyse, hangi numarayla ne zaman ve kaç dakika görüşme yapıldığı eş zamanlı şekilde sunuculara aktarılıyor.

Apple: Veriler bilgi sızdırmak için saklanmıyor 

Güvenlik uzmanları olayın bununla sınırlı kalmadığını, WhatsApp ve Viber gibi üçüncü parti yazılımlara ait konuşma geçmişlerinin de saklandığı belirtiyorlar. Diğer bir deyişle kilitli cihazlardaki kayıtlara aslında sanıldığından daha kolay ulaşılabiliyor. Şirketin iddiasına göre yedeklenen bilgiler en az 4 ay süreyle saklanıyor.
Apple ise söylendiği gibi aramaların kaydedildiğini kabul ediyor ancak bunun bilgi sızdırmak için değil, kullanıcıların FaceTime ve mesaj kayıtlarına istedikleri an kolayca ulaşabilmeleri için yapıldığını dile getirmekle yetiniyor. İddialar ne derece doğru şimdilik bilinmiyor ancak kişisel veri gizliliğine en fazla önem veren şirketlerden Apple’a yönelik suçlamalar oldukça kritik düzeyde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6045 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
icloud, icloud drive ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim