Anlık Bildirim

İBB, Marmara Denizi'ne kıyısı olan yerlere "tsunami tahliye yolu" tabelaları koyuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Marmara Denizi'ne kıyısı olan bütün ilçelere "tsunami tahliye yolu" tabelaları koymaya başladı. Uzmanlar bu girişimin doğru olduğunu söylüyor.

İBB, muhtemel tsunami için tabelalar koyuyor Tam Boyutta Gör

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Marmara'nın kıyısında olan bütün ilçelere "tsunami tahliye yolu" tabelaları koymaya başladı. İBB bu tabelaları, tsunami felaketi ile karşı karşıya kalabilecek bölgelerden vatandaşları uzaklaştırmak için koyulduğunu belirtti. 

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Deprem ve Tsunami Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'da Küçükçekmece, Büyükçekmece, Bakırköy, Ataköy, Zeytinburnu ve Topkapı gibi yerlerin tsunamiye yatkın yerler olduğunu söylüyor. Prof. Ersoy'a göre, Marmara Denizi bir iç deniz olmasına rağmen hala tsunami riski var. Öte yandan Marmara Bölgesi'ndeki depremlerin şiddeti düşünüldüğünde tsunami ihtimalinin büyüklüğünü görmeden geçmemek gerekiyor. 

İBB, muhtemel tsunami için tabelalar koyuyor Tam Boyutta Gör

Ersoy'un aktardığına göre, Marmara Denizi'nde son 2 bin yıl içerisinde 30'un üzerinde tsunami gerçekleşmiş. Elbette burasının dalga yüksekliği Pasifik kıyısındaki dalga yüksekliğine erişemeyecektir ancak yine de 1 metrelik dalgalar kıyıdan 50 metre içeriye girdiğinde sahildeki bütün otomobilleri ve insanları denize çekebilir. Bu anlamda Ersoy'a göre bu tarz bir felaket senaryosunda vatandaşın ne yapacağını bilmesi önemli. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim