Anlık Bildirim

İçişleri Bakanlığı’ndan çakarlı araçlar için beklenen önlem geldi

İçişleri Bakanlığı, bugün itibariyle çakar lambalı olarak trafikte seyreden araçlar için yeni bir düzenleme yayınladı ve geçiş üstünlükleri iptal edildi. İşte konuya dair tüm detaylar:

İçişleri Bakanlığı’ndan çakarlı araçlar için beklenen önlem geldi Tam Boyutta Gör

Uzun yıllardır trafikte yer alan sivil görünümlü ancak çakar lambalı araçların zaman zaman yarattığı kaos çok konuşuluyordu. Geçiş üstünlükleri nedeni ile zaman zaman trafikte taciz noktasında sorunlar yaşatabilen bu araçlar için bakanlıktan önemli bir düzenleme kararı geldi.


Geçiş Üstünlükleri İptal Ediliyor 

Bakanlığın kararına göre polis araçları hariç, bütün çakarlı araçların geçiş üstünlükleri iptal edildi. Düzenlemeye göre hiçbir çakar lambalı araç, elinde görev kağıdı olmadan bu üstünlüğünü kullanamayacak. Buna ek olarak çakar lambaların konvoy haricinde yakılması da yasaklanıyor.


Emniyet Müdürlüklerinden alınan özel izin ile kullanılabilen çakar lambaların usulsüz kullanımı için sivil araçların sahiplerine 192 TL para cezası uygulanıyor ve belirli süreler içinde bu araçlar trafikten men ediliyordu. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı konuyu gündeme taşımış ve her yere çakar lambalar açılarak gidilmesi, her araca çakar takılması gibi konuları eleştirel bir dille ifade etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20978 kez okundu.
37 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trafik, çakar lamba ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim