Anlık Bildirim

İddia: Galaxy Tab 2 10.1 de dört çekirdekli işlemciye güncellenecek


Bu yıl pek çok tablet modelini 4 çekirdekli olarak piyasada görmeye hazırlanırken, segmentin iddialı oyuncusu Samsung şu ana kadar herhangi bir model tanıtmadı. Popüler Galaxy Tab ve Galaxy Tab 10.1 modellerini Galaxy Tab 2 7.0 ve Galaxy Tab 2 10.1 olarak revize eden Samsung, Note 10.1 adlı S-Pen teknolojili diğer bir tabletini bu yıl için piyasaya sürmeye hazırlanıyordu.

Ancak yeni modellerin bazılarını Samsung'un 4 çekirdekli işlemciye terfi ettireceği iddiaları internette dolaşmaya başladı. İlk iddialar Note 10.1 modelinin 4 çekirdekli Exynos işlemciye güncelleneceği yönündeydi. Şimdi ise Tab 2 10.1 modelinin de aynı yolu izleyeceği iddia ediliyor.

Bu iki model hali hazırda çift çekirdekli olarak satışa sunulacaktı. Ancak NetBook News sitesinin iddiasına göre tablet segmentindeki değişimi göz önüne alan Samsung, Note 10.1 modelinden sonra Tab 2 10.1 modelini de 4 çekirdekli Exynos işlemcisine terfi ettirecek. 

Önemli modellerinde NVIDIA Tegra 2 ve TI OMAP4 işlemciler kullanan Samsung, böylece Exynos işlemcilerini daha fazla devreye sokmuş olacak. Bu bakımdan Mayıs ortasında satışa başlayacak Tab 2 10.1 modelinin erteleneceği belirtiliyor.

Exynos işlemcilerin Cortex-A9 tabanlı 4412 varyantı mı yoksa Cortex-A15 tabanlı 5250 mi olacağı şimdilik belirsiz. Samsung, Tab 2 serisini tanıtmasından sonra tablet modellerine yenilik getirmemesi nedeniyle eleştirilmişti. Eğer iddialar doğruysa Samsung'un doğru bir hamle yaptığını söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3547 kez okundu.
7 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim