Anlık Bildirim

İddia : Windows Phone yeni güncelleme ile 5 ve 6 inçlik ekranları destekleyecek

İddia : Windows Phone yeni güncelleme ile 5 ve 6 inçlik ekranları destekleyecek

Microsoft'un tüm işletim sistemleri için Blue, Office yazılımları için ise Gemini güncellemesini hazırladığı artık herkes tarafından biliniyor. Platformlara önemli değişiklikler getirecek olan güncellemenin en çok etkileyeceği sistemlerden birisi Windows Phone olacak.

Windows Phone 8 ile birlikte bir nebze de olsa satışlarını artıran ekosistem, yine de donanım kısıtlamaları nedeniyle tüketici ilgisi açısından rakiplerinin oldukça gerisinde kalıyor. Blue güncellemesi ile Microsoft'un 1080p ekran çözünürlüğüne ve 4 çekirdek desteğine yer vereceği iddiaları gündeme gelmişti. Bu kez ekran boyutları ile ilgili bazı bilgiler paylaşıldı.

Projeye yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, farklı segmentlere hitap edebilme açısından Windows Phone işletim sisteminin 5 ve 6 inçlik ekranlara destek sunacağı belirtiliyor. 

Windows Phone 8 ile birlikte WP cihazlarının 4.8 inç boyutuna kadar çıktığını görmüştük. Ancak Full HD desteğinin olmaması nedeniyle başlangıç ekranında ikonların kötü görünmesine yol açıyordu ve üreticiler 5 inç ve üzeri boyutlara girmekten kaçınıyordu. Eğer iddialar doğruysa 5 inçlik Full HD veya 6 inçlik Full HD ekran taşıyan WP8 modelleri görebilmek mümkün olacak.

Ekran boyutu ve çözünürlüğündeki değişim ile birlikte  WP başlangıç ekranına bir sütun daha ekleneceği belirtiliyor. Böylece büyük formatta yanyana 3 karo olacak. 

Ancak Microsoft'un Blue değil de GDR şeklinde adlandırdığı WP8 güncellemelerinin üçüncüsünde bu değişimin yaşanması bekleniyor. Bu yılın sonlarına doğru gelecek güncellemenin ardından asıl Blue güncellemesi 2014 yılı içerisinde kullanıcılar ile buluşacak. Windows 8 için Blue güncellemesi ise bu yıl sonuna doğru yayınlanacak ve 7 inçlik tabletlerin önü açılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1052 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim