Anlık Bildirim

İddia : İlk Tizen cihazları Exynos 4 platformu üzerinde çalışacak

İddia : İlk Tizen cihazları Exynos 4 platformu üzerinde çalışacak

Nokia'nın Intel ile geliştirdiği MeeGo projesini rafa kaldırması ve ortaklıktan çekilmesi sonrasında, Samsung yerini almış ve Tizen adıyla proje devam etmişti. Kendine has bir hayran kitlesi oluşturmayı başaran Tizen işletim sistemi, akıllı telefonlar üzerinde çalışacak hale geldi ve Samsung ilk cihazlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Samsung yaptığı açıklamada Tizen akıllı telefonlarının en iyi özelliklere sahip cihazlar olacağını açıklamıştı. Ancak yeni gelen bilgilere göre ilk Tizen örneklerinin Samsung'un Cortex-A9 tabanlı Exynos 4 platformunu temel alacağını ve 720p ekran çözünürlüğüne sahip olacağını belirtiyor.

Tahminler ilk örneklerin çift çekirdekli Exynos 4212 ve 4 çekirdekli Exynos 4412 işlemcilere yer vereceği yönünde. Kullanıcı tecrübesi, tasarım ve performans anlamında bazı kaynakların iOS işletim sistemini de geride bırakacağına inandığı Tizen OS, bununla birlikte çok iddialı donanımlarla piyasaya girmeyecek.

Samsung'un ilk etapta tüketici nabzını yoklayacağı anlaşılan Tizen cihazları, sonrasında dönemin amiral gemi modelleri ile rekabet edecek donanıma sahip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1412 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, tizen os
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim