Anlık Bildirim

İddia : Instagram yerleşik olarak BlackBerry 10 platformunda olmayacak

İddia : Instagram yerleşik olarak BlackBerry 10 platformunda olmayacak

Geçtiğimiz ay sonunda tanıtılan BlackBerry 10 işletim sistemi, beraberinde 70 000 uygulama ile geleceğini belirtmiş ve Twitter, Facebook, Instagram, Foursquare gibi pek çok popüler uygulamanın da yerleşik olarak destek vereceği açıklanmıştı. İşletim sistemi için başarı olarak görülen bu gelişme bununla birlikte başarısızlığa dönüşebilir.

İlk olarak Skype, yerleşik değil bir Android portu üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Bilindiği gibi BlackBerry 10 işletim sistemi sunduğu bir arayüz sayesinde Android 2.3 işletim sistemini temel alacak şekilde Android uygulamalarının port edilmesine imkan tanıyor. Ancak bu uygulamaların orijinal BB10 uygulamaları gibi tecrübe sunamaması ve işletim sisteminin bazı bölümlerine erişim sağlayamaması gibi nedenlerle sorun çıkarabiliyor. 

Bu kez Instagram'a yakın kaynaklar BB10 için yerleşik bir uygulamanın olmayacağını dile getirdi. Habere göre BB10 için şimdilik görünen en iyi çözüm bir Android portu, ancak orijinale ne kadar yakın bir tecrübe sunacağı da şüpheli.

BlackBerry ile Facebook arasında sıkı bir ortaklık olduğu için Android portu ile ilgili bazı iyileştirme çalışmalarının yapıldığı sanılıyor. Ancak bunun kısa vadede olması pek mümkün görünmüyor. Zira BlackBerry başkan yardımcısı Martyn Mallick, Instagram desteği için çalışmalarını devam ettirdiklerini ancak belirli bir tarih veremeyeceğini ifade ediyor.

Instagram eksikliğinin veya en azından orijinal tecrübe eksikliğinin kullanıcı tarafında cihaz satın alma konusunda ne derece etkili olacağını zaman gösterecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim