Anlık Bildirim

İkinci el akıllı telefon pazarı yükselişe geçti

Üst seviye ve amiral gemisi sınıfının fiyatlarının uçuşa geçmesi tüketicileri biraz daha ikinci el seçeneğine yaklaştırmış gibi. Pazarda yükseliş ivmesi başlamış durumda.

İkinci el akıllı telefon pazarı yükselişe geçti Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon pazarında halen en çok tercih edilen ürünler fiyatına uygun bir performans veya fiyatına göre daha iyi performans sergileyen modeller oluyor. Bu nedenle de giriş ve orta seviyede bir yoğunlaşma yaşanıyor. Üst seviye ve amiral gemisi seviyesinin uçuşa geçen fiyatları ikinci el pazarı hareketlendirdi.

Ekonomik nedenler

IDC tarafından yapılan araştırmaya göre 2018 yılından itibaren ikinci el akıllı telefon pazarında bir yükseliş başladı. Bunun en büyük sebebi üst ve amiral gemisi sınıfında psikolojik sınırı geçen fiyatlar.

2018 yılı toplamında ikinci el akıllı telefon pazarı 175.8 milyon satış yapmıştı. 2019 yılında ise bu rakam 209 milyona yükseldi ve yüzde 17.6 artış yaşandı. Ekonomik nedenlerle bu yükselişin uzun bir süre devam etmesi bekleniyor.

Raporda ikinci el pazarının yüzde 13.6 civarında bir ortalama yakalaması ön görülmüş. Bu oranlarla 2023 yılında 333 milyon ikinci el akıllı telefon satılacağı ifade ediliyor. İnsanların 5G döneminde de bu teknolojiyi tecrübe edebilmek için ikinci ele yöneleceği düşünülüyor. Araştırmada hem ikinci el telefonlar hem de firmalar tarafından tamir edilip satışa sunulan modeller dahil ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim