Anlık Bildirim

İlk elektrikli Jeep'in tasarımı paylaşıldı

Stellantis çatısı altındaki markalar yavaş yavaş elektriğe dönüyor. Bu kapsamda Jeep'in de ilk elektrikli SUV'u 2023'te gelecek. Bugünkü etkinlikte aracın tasarımına ilişkin ilk görseller paylaşıldı.

İlk elektrikli Jeep'in tasarımı paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Stellantis çatısı altındaki markaların geleceğinin konuşulduğu bir etkinlikte Jeep'in ilk elektrkli SUV modelinin de örtüsü kaldırıldı. Elbette paylaşım şimdilik sadece gövde tasarımından ibaret. Söz konusu model 2023'ün ilk yarısında satışa sunulacak.

Henüz adı açıklanmayan elektrikli Jeep'in boyut olarak Renegade'in altında konumlandırılması bekleniyor. Tasarıma baktığımızda, Jeep'in elektrifikasyon sürecinde de geleneksel tasarım dilini elden bırakmadığını görüyoruz. Bu kapsamda markanın ikonik panjur tasarımı bu kez kapalı bir panel şeklinde karşımıza çıkıyor.

Kaslı ön kaput, geniş çamurluklar ve bolca plastik eklendi, elektrikli Jeep'in tasarımında dikkat çeken detaylar. Siyah aynalar, sütunlar, tavan ve spoyler ile kontrast oluşturulmuş. Arka tarafta ise Renegade'i anımsatan LED stoplar görmekteyiz. Elbette geliştirme sürecinde bu tasarımda değişiklik yapılabilir. Bunun dışında iç mekan ve teknik detaylar ilerleyen süreçte yavaş yavaş paylaşılacaktır.

Stellantis, 2030 itibariyle Avrupa'daki satışlarının tamamının, ABD'deki satışlarının ise yarısının elektrikli araçlardan oluşmasını hedefliyor. Üreticinin açıklamasına göre, 2026 yılından itibaren Avrupa için tanıtılacak tüm yeni modeller tamamen elektrikli olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim