Anlık Bildirim

Imagination Technologies de Çinlilere satıldı

PowerVR grafik biriminin arkasındaki isim olan Imagination Technologies rekabete yenildi ve satıldı. Firmanın yeni sahibi ise Çinli yatırımcı Canyon Bridge Capital Partners.

Apple’ın grafik teknolojilerinde kendi yolunu çizeceğini açıklamasının ardından bir anda sarsılan ve mali krize giren Imagination Technologies, hisselerini satma kararı almıştı. Bu hafta varlıkların yeni sahibi belli oldu.

Yine Çinliler

Bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda İngiliz Imagination Technologies, Çinli yatırım fonu Canyon Bridge Capital Partners tarafından satın alındı. Satın alma bedeli ise 742 milyon dolar olarak açıklandı.

PowerVR grafik birimi ve MIPS işlemci mimarisinin geliştiricisi olan Imagination Technologies, bir dönem parlak günler geçirse de rekabete yenik düştü. Rakiplerini zorlayacak performans ve enerji verimliliği seviyelerine ulaşamayınca neredeyse sadece Apple iOS cihazlarında kullanılan bir grafik birimi haline geldi. Apple yolunu ayırınca da kaçınılmaz son geldi

Bununla birlikte satın alma konusunda bazı tereddütler de var. Canyon Bridge geçtiğimiz aylarda sonradan programlanabilir yonga tasarımcısı ABD’li Lattice’yi satın almak için harekete geçmişti. Son anda Trump hükümeti anlaşmayı onaylamamış ve suya düşmüştü. Canyon Bridge’in özellikle Çin hükümetine ait fonları yönettiği iddiası bunda önemli rol oynamıştı.

Imagination Technologies bünyesindeki MIPS işlemci teknolojilerinde ABD’li tasarımcı MIPS’in de hissesi var. Bu bakımdan satın alma yine ABD yetkililerine takılabilir. Normalde onayı sadece İngiltere makamları verecektir. Imagination ise MIPS hisselerini Tallwood Venture Capital’a sattığını ifade ediyor. İlerideki günlerde satın alma sürecinin gidişatı belli olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim