Anlık Bildirim

İngiltere, FIFA'daki Ultimate Team kartlarının kumar olmadığına hükmetti

Uzun süredir süre gelen tartışmalar sonunda İngiltere Hükümeti kararını verdi. İngiltere, FIFA'daki Ultimate Team kartlarının kumar olmadığını ve yasaklanmasının söz konusu olmadığını açıkladı.
Star Wars: Battlefront II'nin loot box (hediye sandığı) olayını abartması sonrasında oyun dünyasının gündemine oturan ve uzunca bir süredir de gündemden düşmeyen, "Loot Box ve paket açılımları kumar sayılır mı?" tartışmasına İngiltere hükümeti de dahil oldu.
İngiltere Kumar Yolsuzluk Komisyonu, yaptığı araştırmayı ve raporu hükümete sundu. Komisyon, nihai kararını vererek loot box ve paket açılımlarının kumar kabul edilemeyeceğine hükmetti.
Ancak gerekçe oldukça ilginç; komisyon karara sebep olarak loot box'lardan elde edilen herhangi bir materyalin para değeri taşımamasını, bununla birlikte gerçek paraya dönüştürülmesinin de mümkün olmayışını gösterdi.
 
2018'de Belçika'nın loot box sistemini yasaklaması sonrasında birçok hükümet konuyla ilgili ciddi çalışmalar yaşasa da EA Sports şu an için İngiltere pazarında bir sorun yaşamayacak.
 
Yazar: Nursema Emre Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim