Anlık Bildirim

Birleşik Krallık'tan elektrikli araç adımı: Tüm yeni binalarda şarj ünitesi bulundurmak zorunlu olacak

Birleşik Krallık tarafından yapılan açıklamalara göre gelecek yıldan itibaren inşa edilecek tüm ev ve işyerlerinde elektrikli araç şarj ünitesi bulundurmak zorunlu hâle gelecek.

Şarj altyapısı için 660 milyon dolar harcanacak Tam Boyutta Gör

İklim değişiklikleri ile mücadelede birçok ülke yeni adımlar atmaya devam ediyor. Elektrikli araçlar da karbon emisyonlarını azaltarak bu mücadelede önemli bir rol oynuyor. Şimdi de Birleşik Krallık, elektrikli araçlar ile ilgili yeni kararını vatandaşları ile paylaştı.

Hükümet tarafından yapılan açıklamalara göre 2022 yılından itibaren inşa edilecek tüm ev ve iş yerlerinde elektrikli araçlar için şarj ünitesi bulundurmak zorunlu hâle gelecek. Yetkililer, bu yeni karar sayesinde ülkede yıllık 145.000 yeni şarj noktası oluşturulmasının hedeflendiğini ifade etti.

Araçları şarj etmek çok daha kolay hâle gelecek

Karar ile ilgili yapılan basın açıklamasında, “Bu yeni karar insanların, ‘elektrikli araçlara hazır’ yeni mülkleri almasını sağlayacak ve temiz bir gelecek için önemli bir adımı temsil edecek. Bunun yanı sıra birçok mağaza, market ve iş yerlerinde şarj cihazları bulunacak, bu sayede de elektrikli araçları şarj etmek çok daha kolay hale gelecek” ifadeleri kullanıldı.

Tüm binalarda şarj ünitesi bulundurmak zorunlu olacak Tam Boyutta Gör

Bilindiği üzere Birleşik Krallık, 2030’a kadar çevreye zarar veren araçların satışını durduracağını açıklamıştı. Buna ek olarak da şarj istasyonlarının inşası için 660 milyon dolar harcanacağı belirtilmişti. Bu yeni kararla da hükümet, elektrikli araç kullanımını artırmada ve iklim değişiklikleri ile mücadelede oldukça önemli bir adım attığını düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7613 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ingiltere, elektrikli araç ve birleşik krallık
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim