Anlık Bildirim

İngiltere’den Facebook’a 70 milyon dolarlık ceza

İngiltere Rekabet ve Pazar İradesi, Facebook’a GIF uygulaması Giphy’i satın alması ile ilgili bilgileri sakladığı gerekçesiyle 50 milyon sterlin (70 milyon dolar) ceza verdiğini duyurdu.

Dev şirket Facebook, 2020 yılında popüler GIF platformu Giphy’i 400 milyon dolara satın alacağını duyurmuştu. Bunun ardından da geçtiğimiz Ağustos ayında İngiltere Rekabet ve Pazar İdaresi (CMA), Facebook’un Giphy’i satın alma sürecinde yönetmeliğe uygun davranmadığı gerekçesiyle konu hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Facebook'a 70 milyon dolar ceza Tam Boyutta Gör

CMA’nın bugün yaptığı bir açıklamada ise bu soruşturma ile ilgili yeni bir gelişme açıklandı. Açıklamalara göre İngiltereli düzenleyiciler Facebook’a, Giphy’nin satın alımı ile ilgili bilgileri sakladığı gerekçesiyle 50 milyon sterlin (70 milyon dolar) ceza verdi. 

CMA’nın yaptığı basın açıklamasında, Facebook’un çeşitli uyarılar almasına rağmen yönetmeliğe uygun güncellemeleri sağlamadığı, rekabet kurallarına uygun davranmadığı ve satın alma ile ilgli “gerekli olan tüm bilgilendirmeleri reddettiği” gerekçesiyle 70 milyon dolar para cezasına çarptırıldığı ifade edildi. 

Dev şirket daha önce de İngiltere’den ceza almıştı. Uyumluluk şefini CMA’dan onay almadan iki kez değiştiren Facebook, yetkililer tarafından 700.000 dolarlık cezaya çarptırılmıştı.

Şirket satın alma ile ilgili bilgileri gizledi Tam Boyutta Gör

"Diğer şirketler için bir uyarı"


CMA’nın birleşmelerden sorumlu kıdemli direktörü Joel Bamford da yaptığı açıklamalarda, “Bu ceza, yasaların üzerinde olduğunu düşünen herhangi bir şirket için bir uyarı görevi görmelidir” ifadelerini kullanırken soruşturmanın devam ettiğini ve Facebook ve Giphy birleşmesi ile ilgili nihai bir karar verilmediğini belirtti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim