Anlık Bildirim

İngiltere, Facebook, Google gibi platformlara kimlik doğrulama şartı getirecek

İnternet ağı üzerinde vatandaşlarını korumak için yeni tedbirler alan İngiltere, sosyal medya platformlarına kimlik doğrulama zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor.

İngiltere platformlara kimlik doğrulama şartı getiriyor Tam Boyutta Gör

İnternet ağı üzerinde kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini arttıracak yeni önlemler almaya başlayan İngiltere, Facebook, Google ve diğer teknoloji platformlarının kullanıcı kimliklerini doğrulamasını gerektirecek bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.  

Zararlı kullanıcılar engellenecek

Hükümetin geçtiğimiz yıl açıklanan Çevrimiçi Güvenlik Yasası’nın bir parçası olan yeni yasa, uygunsuz davranışlar sergileyen anonim isme sahip kullanıcıların önlenmesine yardımcı olacak. Bununla birlikte teknoloji firmalarının sosyal medya hesabı oluşturulduğunda kontrollerin nasıl yapılacağına karar vermesi gerekecek.

Hükümet tarafından önerilen seçenekler arasında profil resmi aracılığıyla yüz tanıma, iki faktörlü kimlik doğrulama ve devlet tarafından verilen kimlik doğrulaması yer alırken, İngiltere'nin medya düzenleyicisi Ofcom, kuralların belirlenmesinden sorumlu olacak. 

Ayrıca şirketleri "yasal ama zararlı" materyalleri filtrelemeye zorlayacak önlemler de öneren ülkenin dijital bölümünden sorumlu bakanı Nadine Dorries, ''İnsanlar artık kendileriyle kimin iletişim kurabileceği konusunda daha fazla kontrole sahip olacak ve kendilerine sahte algoritmalar tarafından sunulan nefret dalgasını durdurabilecekler'' sözlerini dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim