Anlık Bildirim

Facebook'ta kayıp devam ediyor: Piyasa değeri 500 milyar dolar azaldı

Dünyanın en büyük şirketleri arasında bulunan ve Mark Zuckerberg'in metaverse planları doğrultusunda ismini Meta olarak değiştiren Facebook, 500 milyar dolara yakın bir piyasa değeri kaybetti. 

İsmini Meta olarak değiştiren Facebook büyük değer kaybetti Tam Boyutta Gör

Metaverse kavramına odaklanan ve ismini Meta olarak değiştiren Facebook’un isim değişikliği ile beraber 500 milyar dolar piyasa değeri kaybettiği ortaya çıktı. Sahip olduğu değer ile dünyanın en büyük altıncı şirketi konumunda olan Facebook'un çatı şirketi Meta, yaşanan değer kaybı sebebiyle 11.sıraya geriledi.

Şirket hisselerinde kayıp sürüyor

Şirket isim değişikliği sebebiyle büyük bir kayıp yaşasa da, gelir düşüşüne etki eden birçok farklı neden bulunuyor. Apple’ın iOS 14 için tanıtılan ve kullanıcıların hedefli reklamları devre dışı bırakmasını sağlayan yeni özellikler Meta'nın reklam gelirine büyük etkide bulunurken, yakında Apple'a benzer şekilde Google'da izleme teknolojilerini engelleyecek Privacy Sandbox özelliğini kullanıma sunacak.

Paylaşılan son kazanç raporlarında ise şirketin sosyal medya platformu Facebook'un günlük kullanıcı sayısında büyük bir düşüş görülürken, Meta'nın metaverse planlarının önemli bir parçası olan AR ve VR bölümünde (Reality Labs), 10,2 milyar dolar kayıp yaşandı. Büyük kayıpların yanı sıra günümüzde hala 561 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Meta, Zuckerberg'in gelecek planları doğrultusunda yatırımlarına devam edecek gibi gözüküyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4295 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, meta ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim