Anlık Bildirim

İnsan eline en uygun olduğu belirtilen KALQ klavye bu ay indirmeye sunuluyor

İnsan eline en uygun olduğu belirtilen KALQ klavye bu ay indirmeye sunuluyor

Android işletim sistemi için en önemli uygulamaların başında gelen klavyeler, pek çok farklı özelliği ile ön plana çıkmaya çalışıyor. 

Max Planck Enstitüsü, Montana Üniversitesi ve St Andrews Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen bir klavye uygulaması, insan eli için en verimli yazım teknolojisini sunduğunu iddia ediyor.

Uzun süren araştırmaların sonucunda ortaya çıkan KALQ adlı klavye diğer standart klavyeler gibi alışmak için biraz zaman gerektiriyor. Ancak sonrasında yazma hızında yüzde 34'e varan artış vaad ediyor. Klavyenin konumu ve dizilişi yapılan testler ile en uygun pozisyona getirilmiş. Sağ el için yüzde 54, sol el için yüzde 46 oranında iş bölümü yapılmış. 

Sağ el başparmağının yazım esnasında aynı taraftaki tuşlara basma oranının yüzde 64 olduğu bulunmuş ve iş yükü bu tarafa aktarılmış. Dizilim sayesinde yazı esnasında sol parmak en uzak mesafede 86 piksel giderken, sağ parmak da 117 piksel gidebiliyor. Harfler de sol el ile kelimenin ilk harfleri sağ el ile diğer harfleri yazılacak şekilde yerleştirilmiş. Yani bu QWERTY veya benzer dizilim standardı sunmuyor.

Araştırmacılar bu teknolojinin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve gelecekte dokunmatik ekranlarda daha verimli yazı yazma imkanının önünü açacağını düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim