Anlık Bildirim

Instagram’a “doğum günü” zorunluluğu geliyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram, platformda bulunan genç kullanıcılar için daha güvenli ve özel deneyimler oluşturmak için “doğum günü” zorunluluğu getiriyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, platforma yeni bir zorunluluk getiriyor. Facebook’ta başkan yardımcılığı yapan Pavni Diwanji’nin yakın zamanda yaptığı bir açıklamaya göre platformda bulunan kullanıcıların doğum günlerini paylaşması gerekecek.

Instagram’a “doğum günü” zorunluluğu geliyor

Instagram, bu uygulamayı 2019’un sonlarından beri yapıyordu ancak zorunlu değildi. Şimdiki açıklamalara göre bu değişecek ve herkesin doğum gününü paylaşması zorunlu hale gelecek. Açıklamalara göre bu karar, genç kullanıcıların daha güvenli ve özel bir deneyim yaşamasını sağlamak için verildi.

Diwanji’nin açıklamalarına göre doğum gününü paylaşmayan kullanıcıların Instagram’a ulaşımı engellenecek. Ayrıca, henüz doğum gününü girmemiş olan kullanıcılara yapması gerekenler hakkında bildirim gönderilecek.

Başkan yardımcısına göre doğum günü bilgisi genç kullanıcıların korunmasını sağlayacak. Ayrıca bilgi, yaşlara göre reklam gösterilmesinde ve yaş sınırı olan gönderilerin görüntülenmesinde işe yarayacak.

Instagram’a “doğum günü” zorunluluğu geliyor Tam Boyutta Gör

Yaşı hakkında yalan söyleyenler tespit edilebilecek

Şirket, doğum günü konusunda yalan söyleme ihtimali olanlar için de bir yol geliştirdi. Açıklamalara göre bir yapay zekâ sistemi gönderileri inceleyerek kullanıcıların doğum günü hakkında yalan söyleyip söylemediğini tahmin edebilecek.

Diwanji bununla ilgili, “Gelecekte teknolojimiz, belirttiğiniz yaşta olmadığınızı anlayabilecek ve sizi yaşınızı doğrulamanızı sağlayacak olan seçenekleri içeren bir menüye yönlendirecek” ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim