Anlık Bildirim

Instagram da Clubhouse'un izinde: Sesli sohbet odaları test ediliyor

Sesli sohbet uygulaması Clubhouse'un kısa süre içinde popüler hale gelmesi rakip platformları harekete geçirmiş durumda. Instagram'ın da sesli sohbet odaları üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Instagram da Clubhouse'un izinde: Sesli sohbet odaları test ediliyor Tam Boyutta Gör

Clubhouse'un günden güne artan popülaritesi, rakip sosyal ağ platformlarının deyim yerindeyse "iştahını kabartmış" durumda. Görünüşe bakılırsa Instagram da kullanıcılarına benzer bir özellik sunmaya hazırlanıyor.

Kısa süre önce Instagram'a 4 kişinin aynı anda yayın yapmasını sağlayan Canlı Odalar özelliği eklenmişti. Şimdi ise sesli sohbet odaları üzerinde çalışılıyor. Alessandro Paluzzi isimli geliştirici bu konuda bazı ipuçlarına rastladı.

Instagram da Clubhouse'un izinde: Sesli sohbet odaları test ediliyor Tam Boyutta Gör

Sohbetlere uçtan uca şifreleme geliyor

Yeni özellik kullanıcıların canlı bir şekilde sesli konferans yapmasına olanak tanıyacak. Ne yazık ki şimdilik çok fazla detay yok. Söz konusu özelliğin ne zaman Instagram'a entegre edileceği bilinmiyor. Hepsi bununla sınırlı değil, dahası da var.

Instagram da Clubhouse'un izinde: Sesli sohbet odaları test ediliyor Tam Boyutta Gör

Instagram geliştiricileri yakında sohbetlere uçtan uca şifreleme (E2EE) ekleyecek. Böylelikle hackerlar yazışmalara erişse bile kullanıcıların mesajlarını okuyamayacaklar. Bu özellik de tıpkı sesli sohbet odaları gibi test aşamasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim