Anlık Bildirim

Intel, 14. Nesil Raptor Lake-S ve HX Refresh işlemcileri onayladı

Ryzen 7000X3D serisine rakip olacak Intel Raptor Lake Refresh işlemciler doğrulandı. Raptor Lake-S Refresh (masaüstü) ve Raptor Lake-HX Refresh (mobil), eski ''Core i'' ismini koruyacak.
Intel, 14. Nesil Raptor Lake-S ve HX Refresh işlemcileri onayladı Tam Boyutta Gör
İşlemci pazarının önde gelen isimlerinden Intel, yakında tanıtılması beklenen 14.Nesil Raptor Lake Refresh ve Meteor Lake işlemciler için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu bağlamda yeni bir adlandırma şemasına sahip olacak işlemciler hakkında sızıntılar duymaya devam ediyoruz. Son olarak Intel'den alınan bir raporda 14. Nesil Raptor Lake-S (masaüstü) ve HX Refresh (mobil) işlemciler onaylandı. 

Intel, 14. Nesil Raptor Lake-S ve HX Refresh işlemcileri onayladı

Bilmeyenler için Intel'in dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için bir sonraki işlemci ailesi, Raptor Lake serisinin yenilenmesini de içerecek. Ancak paylaşılan çizelgeler, bu işlemcilerin yeni adlandırma şemalarına bölüneceğini bizlere gösteriyor. Hatta Raptor Lake Refresh serisinin kendisi bile ''Core'' ve ''Core i'' ailelerine bölünecek.

Intel, 14. Nesil Raptor Lake-S ve HX Refresh işlemcileri onayladı Tam Boyutta Gör
Kısaca bu çizelgelerin anlamı, ''Core'' markasının Meteor Lake (mobil) ve Raptor Lake U Refresh (mobil) için geçerli olacağını gösteriyor. Eski ''Core i'' şeması ise Raptor Lake-S Refresh (masaüstü) ve Raptor Lake-HX Refresh (mobil) tarafından kullanılacak.

Ayrıca Intel, Meteor Lake işlemcilerde yer verilecek "Core Ultra" adıyla, bu serinin Core 3, 5 ve 7 işlemcileri içeren Raptor Lake-U serisinden ayrılmasını sağlamış. Öte yandan her iki mimarinin de 14.neslin parçası olacağını belirtelim. Dolayısıyla bu değişikliğin, mimariler arasındaki çizgileri yok ettiğini görüyoruz. Öyle ki tek bir dizi altında birden fazla mimariyi kapsayan bir markalaşma söz konusu. 

Intel, 14. Nesil Raptor Lake-S ve HX Refresh işlemcileri onayladı Tam Boyutta Gör
Bir diğer görüntü ise, Meteor Lake ve Raptor Lake-U mobil CPU'ların 1. Nesil bir Core Ultra markasıyla başlayacağını gösteriyor. Bu bilgi, daha önceki sızıntılarda karşımıza çıkan Core Ultra 5 1003H ve Intel Core Ultra 7 1002H numaralandıma şemasını doğruluyor diyebiliriz. Yani 10xx model numaraları ile karşılaşacağız. 

Raptor Lake Refresh ve Meteor Lake isim şemaları

  • Raptor Lake-U Refresh - Core 3/5/7 serisi
  • Raptor Lake HX mobil Refresh - Core i serisi
  • Raptor Lake S Refresh masaüstü - Core i serisi
  • Meteor Lake - Core Ultra 5/7/9 serisi

Intel Lansman Programı:

  • Raptor Lake S Refresh-K serisi: Ekim 2023
  • Raptor Lake S Refresh: Kasım/Aralık 2023
  • Sapphire Rapids Refresh : 2024 başı (Xeon W2500/W3500)
  • Meteor Lake-H : Q4 2023
  • Meteor Lake-S : İptal edildi
  • Arrow Lake-S : Q4/2024 – Q1/2025
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim