Anlık Bildirim

Intel Broadwell-E işlemcilerin fiyatları belli oldu

Üst seviye bilgisayar sistemlerine yönelik olarak hazırlanan Intel’in 14nm sürecindeki Broadwell-E serisi işlemcileri, gelecek hafta Computex 2016 fuarında resmi olarak tanıtılacak.

Intel’in profesyonellere yönelik olarak tasarladığı ve X99 çipsetli anakartlara hitap eden yeni Broadwell-E serisi, gelecek hafta Computex 2016 fuarında resmi olarak tanıtılacak. Son sızıntılar, serideki fiyat sıralamasını ve yeni teknolojileri gözler önüne seriyor.

Profesyonel Seriler

Yeni seri, bir önceki nesil olarak görebileceğimiz Broadwell mimarisini temel alıyor ve yine 14nm fabrikasyon sürecine sahip. Skylake tabanlı yeni işlemcileri ile tüketicilerin yeni çipsetlere geçiş yapmasını teşvik eden Intel, diğer taraftan daha güçlü E ve EP gibi seriler ile de profesyonel kullanıcıların önceki nesil çipsetli anakartlarına destek sunuyor.

Aslında yeni bir işlemci mimarisi kullanıma sunulduğu zaman, ekstrem üyeleri taşıyan seriler çok daha ileri tarihe bırakılıyor ve hatta bir sonraki mimarinin çıkış dönemine denk geliyor. Haswell-E serisi, Haswell mimarisinden yaklaşık 1 yıl sonra piyasaya çıkmıştı. Broadwell-E mimarisi de, Broadwell işlemcilerden yaklaşık 1 yıl sonra piyasaya çıkıyor.

Intel sonraya bırakmış olsa da, önemli teknoloji ve yenilikler ile profesyonel serilerine ilgi çekmeyi başarıyor. İlk DDR4 desteği, ilk 8 çekirdek gibi pek çok yeniliğe geçmiş yıllarda şahit olmuştuk. Broadwell-E serisi de öncekilerden aşağı kalmıyor.

Broadwell-E Serisi

Yeni seriye geçişte aslında önemli bir adım atılıyor zira Haswell serisi 22nm geometrisine dayanıyordu. Bu bakımdan zar alanlarında küçülme ve daha fazla transistör sığdırma avanjtalarının yanısıra, daha düşük enerji tüketiminde daha iyi performans sunulabiliyor.

Seride modele göre 246 milimetrekare zar alanı ve 3.4 milyar transistör ile, 306 milimetrekare zar alanı ve 4.7 milyar transistör sayısına rastlıyoruz. Haswell-E mimarisine göre transistör sayısında yüzde 50-75 arasında artış ve zar alanında da yüzde 20 civarında küçülme söz konusu.

Seride 4 üye var ve en güçlüsü Intel Core i7-6950X olacak. Intel Core i7-6950X modeli 10 çekirdekli ve toplamda 20 izlek birimi barındırıyor. Taban hızı 3GHz seviyesinde iken, artırılmış hız 3.5GHz seviyesine kadar çıkıyor. X99 çipset ve LGA 2011-3 soketleri ile uyumlu model, tam hız aşırtma imkanı sunuyor.

Intel’in son kullanıcıya yönelik ilk 10 çekirdekli işlemcisi olarak görülen Core i7-6950X, 25MB Seviye 3 önbellek ve 140Watt ısıl tasarım gücüne sahip. Fiyat olarak da 1723$ seviyeleri belirlenmiş.

 

Intel Broadwell-E işlemcilerin fiyatları belli oldu Tam Boyutta Gör

Bunun haricinde serideki Intel Core i7-6900K işlemcisi, en hızlı 8 çekirdekli işlemci olarak gösteriliyor. 20MB ön bellek ve tam çarpan kilidi ile birlikte 1100$ civarından alıcı bulacak. Diğer modeller ise 6 çekirdekli Intel Core i7-6850K ve Intel Core i7-6800K şeklinde sıralanıyor. Sırasıyla 617$ ve 434$ fiyat etiketi mevcut.

Turbo Boost Max 3

Yeni seri ile gelecek en önemli teknoloji, şüphesiz performans artışı sağlayan Turbo Boost Max 3 olacak. Yeni teknoloji, hem tek izlekli hem de çok izlekli iş yüklerinde yüzde 15 civarında performans artışı vadediyor. Detaylar henüz net değil.

Diğer taraftan voltaj başına daha iyi hız aşırtma, AVX oran dengeleme, VccU voltaj kontrol, yeni bir ısı dağıtıcı ve tamamen lehimli tasarım gibi gelişmeler de profesyonelleri bekliyor olacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6977 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel broadwell-e ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim