Anlık Bildirim

Intel Coffee Lake işlemcilerde stok sıkıntısı

Intel’in yeni nesil Coffee Lake tabanlı işlemcileri daha piyasaya çıkar çıkmaz stok sıkıntısına girdi. Pek çok e-ticaret platformunda işlemciler tükenmiş durumda.

Intel’in 14nm sürecindeki dördüncü neslini temsil eden Coffee Lake tabanlı Core işlemci ailesi geçtiğimiz ay lanse edildi ve geçen hafta da satışlara başladı. Ne var ki işlemciler piyasada bulunamıyor.

Sıkıntı Büyük 

Hollanda, ABD, İngiltere gibi önemli pazarlarda yapılan araştırmalarda Intel işlemcilerin büyük stok sıkıntısı yaşadığı görülmüş. Firmanın ilk etapta çok az bir seriyi piyasaya sürdüğü tahmin ediliyor.

Newegg gibi sitelerde Intel Core i7-8700K stoklarda yok ve halen ön sipariş sürecinde görünüyor. Core i5-8600K işlemcisi ise bazı mağazalarda bulunabiliyor. Bazı mağazalar ise test ettiği ve pre-binned haline getirdiği işlemcileri 800 Avro seviyesine kadar çıkarmış. Ülkemizde de Vatan Bilgisayar gibi çevrim içi mağazalarda henüz Intel Core i7-8700K stoğu yok ancak bazı fiziksel mağazalarında işlemci bulunabiliyor.

AMD’nin yeni Ryzen serisinin önünü almak için önemli bir hamle olan Coffee Lake işlemciler işin en başından sıkıntı ile karşılaşmış gibi görünüyor. 10nm sürecindeki Canon Lake işlemcilerin en erken gelecek yıl ikinci yarısında geleceğini hesaba katarsak Coffee Lake serisinin önemi biraz daha artıyor.

Aslında Kaby Lake mimarisinin daha geliştirilmiş hali olmasına rağmen üretim sıkıntısı yaşaması biraz sürpriz oldu. Resmi bir açıklama gelmediği için stok sıkıntısı neden kaynaklıyor şimdilik belirsiz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3880 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel coffee lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim