Anlık Bildirim

Intel Skylake işlemcilerinde yamulma tehlikesi

Önceki nesillere göre daha ince bir alt katman barındıran Intel'in yeni Skylake mimarisini temel alan işlemcileri, belirli bir baskı seviyesi altında yamulmaya başlıyor. Şikayetler fazla sayıda.

Yamulma konusunu geçen yıl piyasaya çıkan iPhone 6 serisinden sıkça hatırlıyoruz. Oldukça ince kasa yapısı nedeniyle küçük bir baskı sonucunda yamulabilen iPhone 6 serisinin bu sorunları Bendgate olarak da ün salmıştı. Yamulma sorunları bu kez Intel'in Skylake işlemci ailesini ziyaret ediyor.

Almanya'dan gelen bilgilere göre, Intel'in Skylake yongalarındaki alt katmanın kalınlığını değiştirmesi kolayca yamulmasına neden oluyor. Yamulmanın en büyük nedeni pek çok bilinen markanın soğutma sistemlerinin işlemci üzerine uyguladığı baskı. Zaten çok ince olan işlemci yapısı bu baskılara dayanamadığı için yamuluyor. Hatta yonganın pinlerinin ve anakart bağlantılarının bile yamulduğu belirtiliyor. 

Peki Intel olayın farkında mı? Elbette farkında zira Skylake işlemciler piyasaya çıkmadan önce mekanik özelliklerle ilgili gerekli rehberler hazırlanmıştı. Bu bakımdan hatanın kaynağı biraz soğutucu firmalarında ancak normal bir kullanım esnasında değil de taşıma esnasında veya herhangi bir darbe esnasında bu etkinin oluşabileceği de belirtiliyor. 

ARCTIC, EKWB, Noctua, Thermaltake, NZXT gibi pek çok firma, Intel'in Skylake işlemcileri ile ilgili mekanik tanımlamalarına uygun bir şekilde soğutucu ürettiklerini belirtirken, eski ürünlerin bu tür sorunlar oluşturabileceğine de dikkat çekiyor. Şimdiye kadar sadece Schyte soğutucuları ile ilgili bazı şikayetler gündeme gelmiş. Schyte de hali hazırda Ashura, Mugen 4, Mugen 4 PCGH-Edition, Fuma, Ninja 4, Grand Kama Cross 3, Mugen Max ve Kotetsucan soğutucu sahipleri, ücretsiz bir değişim vida seti talep edebiliyor. 

Intel ise son iki gündür bu tarz şikayetler almaya başladığını belirtirken, konuyu geniş çaplı araştırmaya başladıklarının altını çiziyor. Bununla birlikte Skylake işlemcilerde kullanılan alt katmanın ince olmasına rağmen önceki nesiller ile aynı statik yük seviyelerine dayanıklı olduğu da belirtiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10817 kez okundu.
17 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel skylake processors bending, Donanım Bileşenleri ve intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim