Anlık Bildirim

Intel Alder Lake çipsetleri DDR5 desteği sunacak

Yeni sızıntılar Intel Alder Lake çipsetler tüm özellikleriyle ortaya çıktı. DDR5 desteği hepsinde mevcut görünürken PCIe 5.0 desteği de rekabette fark yaratmayı amaçlıyor. 

Intel Alder Lake

Intel’in bir süredir geride kaldığı işlemci pazarına son dönemdeki en büyük hamlesi olarak gösterilen Alder Lake mimarisi yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı. İlk etapta üst seviyede başlayan hamle önümüzdeki dönemde aşağılara doğru inecek. Çipsetlerde de durum böyle.

Intel Alder Lake çipsetler geliyor

Hali hazırda Intel Alder Lake için piyasada sadece Z690 çipseti mevcut. Performans ve hız aşırtma için hazırlanan bu çipsette DDR5, PCIe 5.0 gibi yenilikçi teknolojilere destek de yer alıyor. Bununla birlikte rekabet için alt seviye işlemcilere gerek var.

Sızdırılan yeni bir sunum Alder Lake çipset ailesinin tüm üyelerini gözler önüne serdi. Intel H670 hız aşırtma istemeyen performans tutkunlarına yönelik hazırlanırken B660 ve H610 ise maliyete odaklananları hedefliyor. 

Tüm modellerde DDR4 ve DDR5 desteğinin olması dikkat çekici. Üreticiler muhtemelen fiyat segmentine göre ya birini ya da ikisini pakete dahil edecektir. Yine PCIe 5.0 desteği de muhtemelen böyle olacak. H610 gerek PCI hatları gerekse de bağlantı noktaları açısından en alt seviyede yer alıyor. Henüz Intel Alder Lake düşük profil işlemcilerin ne zaman piyasaya çıkacağı belli değil. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim