Anlık Bildirim

Intel'den kötü haber: Alder Lake işlemcilerin kaynak kodları sızdırıldı!

İşlemci pazarının önde gelen isimlerinden Intel, 12.Nesil Alder işlemcilerin kaynak kodu ve BIOS verilerini içeren önemli bir veri sızıntısı ile karşı karşıya kaldı. İşte detaylar
Intel Alder Lake işlemcilerin kaynak kodları sızdırıldı! Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz haftalarda 13.Nesil Raptor Lake işlemcilerini tanıtan Intel, büyük bir veri sızıntısı ile karşı karşıya. Anonim kullanıcıların yer aldığı 4chan platformunda 12. Nesil Alder Lake masaüstü işlemcilerin kaynak kodları paylaşıldı.

Dosyalar kaynak kodu ve BIOS verilerini içeriyor

Bildirilenlere göre yaklaşık sekiz gün önce GitHub'da yayınlanan ve halihazırda çevrimiçi olarak paylaşılan dosyalar, Raptor Lake işlemcilerin BIOS ve yonga seti detayları konusunda önemli bilgileri içeriyor. Sızıntının içerisinde yer alan belgelerden biri ise Lenovo Özellik Etiketi Test Bilgileri'ne atıfta bulunuyor. Ancak kaynak kodlarının da dahil olduğu 2.8GB'lık veri sızıntısının Intel mi yoksa Lenovo gibi OEM bir üreticiden mi kaynaklı olduğu henüz açıklanmadı.

Intel Alder Lake işlemcilerin kaynak kodları sızdırıldı! Tam Boyutta Gör

Şimdiye kadar Güvenilir Platform Modülü kaynak kodu gibi, Intel için çok daha büyük bir sorun olabilecek hassas verilerin sızdırıldığına dair herhangi bir duyuru paylaşılmadı. Öte yandan sızıntının gerçek olduğu kanıtlarsa, Intel mühendisleri tarafından şirket içerisinde tutulması gereken hassas ve önemli detayların gün yüzüne çıkabileceğini söyleyebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2322 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Intel, ıntel alder lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim