Anlık Bildirim

Alder Lake alt seviyeler Ryzen işlemcileri dağıtıyor

Intel Alder Lake özellikle orta seviye işlemcilerde beklenenin üzerinde bir performans ortaya koyuyor ve Ryzen muadillerine göre oldukça iyi sonuçlar elde etmeyi başarıyor. 

Intel Alder Lake Tam Boyutta Gör

Intel’in işlemci pazarında yeniden iddialı olmaya ve kaybettiği payı geri almaya çalışacağı Alder Lake mimarisi emeklerin karşılığını verecek gibi görünüyor. Özellikle Core i5 ve Core i3 modelleri Ryzen muadillerini geride bırakıyor. 

Intel Alder Lake neler sunacak?

Masa üstüne ilk kez çok kümeli çekirdek mimarisini getirecek olan Intel Alder Lake mimarisi birbirinden farklı işlemci modellerine ev sahipliği yapıyor. Üst seviyede iddialı olan işlemciler yanında alt seviyedeki işlemciler de oldukça iddialı. 

Sızdırılan testlerde Intel Core i5 12600K ve altındaki işlemcilerin Ryzen 5 5600X ve altındaki işlemcilerle karşılaştırılması yer alıyor. Intel Core i5 12600K işlemcisi 6 performans ve 4 verimlilik çekirdeği barındırıyor. Benchmark testlerinde önemli farklar atarken oyunlarda ise rakipleri ile başa baş mücadeleye girişiyor. İşlemci Çin’de 250$ civarında satılacak. 

Intel Core i3 işlemciler en dikkat çekici olanları zira gerek benchmark testleri gerekse oyunlarda tatmin edici skorlar elde ediyor. Muadili Ryzen 3 işlemcileri adeta ezen Core i3 işlemciler yerine göre Ryzen 5 işlemcileri de zorluyor. Çin’de 100$-150$ aralığında olacağı konuşuluyor ki bu da diğer önemli bir avantaj olabilir. 

Intel Core i5 12400 ise kaynaklara göre iki versiyon halinde gelecek. Bir versiyonun 5 çekirdekli ve daha az enerji harcayan, diğer versiyon ise tam 6 çekirdekli ve tam performanslı olacağı ifade ediliyor. Bu işlemci de 190$ civarında olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7403 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, alder lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim