Anlık Bildirim

Intel Arc oyun dünyasını yerinden oynatacak

Intel Arc adıyla duyurulan yeni masa üstü ekran kartı ailesi firmayı sıcak rekabetin doğrudan için sokacak ışın izleme, değişken odak teknolojisi gibi önemli teknolojiler ile geliyor.

Intel Arc geliyor Tam Boyutta Gör

Grafik dünyasının önemli isimlerini transfer ederek yeni grafik teknolojisine büyük yatırımlar yapan Intel son sözünü gelecek yıl söyleyecek. Intel Arc serisi oyun dünyasını yerinden oynatmaya geliyor. 

Intel Arc neler sunacak?

Nvidia GeForce ve AMD Radeon gibi Intel Arc isimlendirmesi de oyun dünyasında performans odaklı ekran kartlarını kapsayacak. Intel Xe Max gibi isimlendirmelerden farklı olarak firma yeni bir yüzle oyun dünyasına giriş yapmak istiyor. 

Intel Xe grafik teknolojisini entegre sistemlerde bile Full HD ayarlarda Battlefield 5 oynatırken görmüş, bağımsız kartlar için oldukça heyecanlanmıştık. Gerçi bu kartlarda ışın izleme veya değişken odak teknolojisi gibi ayrıntılar görememiştik. Intel bunları gelecek yıla saklıyor. 

Intel Arc ailesinin ilk serisi Alchemist kod adını taşıyor. 2022 yılının ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak olan kartlar bunlar olacak. Mevcut Intel Xe MAX, Intel DG1 ve sunuculara yönelik HPC kartlarının bir harmanını barındıracak. 

Intel Arc ailesinde öne çıkan özellikler Direct12 X Ultimate, gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi, değişken odak teknolojisi ve yapay zekâ tabanlı yukarı ölçeklendirme teknolojisi olarak sıralanıyor. Zaten modern bir rekabet için bunlar olmazsa olmazlar arasında. 

Intel’in yayınladığı tanıtım videolarında da Forza Horizon 4, Psychonauts 2, PlayerUnknown's Battlegrounds gibi pek çok oyunun akıcı bir şekilde çalıştığı görülüyor. Intel Arc ailesi ile ilgili teknik detaylara önümüzdeki haftalarda erişebileceğiz. Alchemist serisinin ardından firmanın Battlemage, Celestial ve Druid kod adlı yeni serileri de yol haritasına eklediği ifade ediliyor. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13906 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel arc ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim