Anlık Bildirim

Intel Tiger Lake U işlemciler 5GHz barajına dayandı

Mobil Tiger Lake işlemci serisine dahil edilen iki yeni üye ile birlikte hız barajı 5GHz seviyesine dayandı. Grafik tarafında da bir miktar artış sunan işlemciler yıl sonunda piyasada olacak.

Intel Core i7-1195G7 işlemcisi 5GHz seviyesine ulaştı Tam Boyutta Gör

Intel’in geçen yıl iddialı Xe grafikleri ile birlikte harmanlayarak mobil sistemler için piyasaya sürdüğü ve önemli bir taban elde ettiği Tiger Lake U işlemcileri Computex 2021 fuarında güncelledi. Seri artık 5GHz sınırına çıkabilecek. 

Intel Core i7-1195G7 geliyor

Daha önce Tiger Lake U serisinde en güçlü seçenek Intel Core i7-1185G7 konumundaydı ve 4.8GHz sınırına kadar çıkabiliyordu. Intel Core i7-1195G7 işlemcisi Turbo Boost Max 3.0 ile birlikte 5GHz sınırına kadar çıkabiliyor. Hafif ve ultra hafif sınıfta bu seviye bir rekoru ifade ediyor. Rekabete kıyasla %25'e varan genel uygulama performansı avantajına sahip.Taban hız 2.9GHz iken tüm çekirdekler 4.6GHz sınırına çıkabiliyor. 

Rakiplere göre AI hızlandırma ile sekiz kata kadar daha hızlı kod dönüştürme ve iki katına kadar video düzenleme hızı sağlamak için ISV optimizasyonlarını etkinleştiriyor. İşlemcinin bunun haricindeki özellikleri eski amiral gemisi ile aynı. 4 çekirdek ve 8 izlek birimi, 96 kümeli Intel Xe grafikler bunlar arasında sayılabilir. Sadece grafik hızı 1.4GHz olarak belirlenmiş. 

Seride ayrıca Intel Core i5-1155G7 orta seviyede yeni bir seçenek olarak listeye eklenmiş. Grafik birimi hızı ve tüm çekirdekler aktif olan hızı bir miktar daha yüksek. Onun dışında bir fark görünmüyor. Intel ayıca belirli Tiger Lake işlemcilerinde 6GHz bandını kullanıma sokan WiFi 6E standardını da entegre olarak sunacak. 

Bu tatil sezonuna kadar Intel Core i7-1195G7 ve Intel Core i5-1155G7 tabanlı 60'tan fazla tasarım bekleniyor ve bu yaz Acer, ASUS, Lenovo ve MSI dizüstü bilgisayarlar ile satışa sunulacak. Önümüzdeki tatil sezonu için 11. Nesil Intel Core U serisi işlemcilerle desteklenen yaklaşık 250 tasarım bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim