Anlık Bildirim

Intel Alder Lake mobil işlemciler çok yakında geliyor

Intel’in İsrail ekibi Alder Lake tabanlı on ikinci nesil mobil işlemcilerin geliştirilmesini tamamladı. İlk müşterilere yüksek performanslı mobil işlemciler tedarik ediliyor. 

Intel Core i9-12900HK

Intel’in çok kümeli çalışma yapısını ilk kez masa üstüne getirdiği Alder Lake tabanlı on ikinci nesil işlemciler mobil rekabete de hazır. Kısa süre içerisinde yeni dizüstü canavarlarını görme fırsatımız olacak. 

Intel yeni mobil işlemcileri hazır

İsrail’in Hayfa kentindeki ekibin üzerinde çalıştığı Alder Lake mobil işlemciler bir süredir test aşamasındaydı. Bu sayede ilk benchmark skorları hakkında bilgi edinebilmiştik. Intel başkan yardımcısı Gregory Bryant ilk parti işlemcilerin müşterilere gönderilmeye başladığını duyurdu. 

Intel Alder Lake mobil işlemciler ilk olarak yüksek performanslı dizüstü sistemlerini hedefliyor. Zaten benchmark skorları da en kaslı işlemcilere aitti. Bu bakımdan ilk piyasaya çıkacak olan dizüstüler oldukça yüksek fiyat etiketine sahip olacak. 

Hali hazırda Intel Core i7-12800H ve Intel Core i9-12900HK mobil işlemcilerinin tedarik edildiği tahmin ediliyor. Intel Core i7-12800H işlemcisi tek çekirdekte 1654 puan, çok çekirdekte 9618 puan alıyor. Intel Core i9-12900HK ise tek çekirdekte 1851 puan, çok çekirdekte 13256 puana ulaşıyor. Bu segmentte Apple ve AMD işlemcilerine karşı önemli bir avantaja sahip olacağı aşikâr. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5312 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, Intel Core i9-12900HK ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim